Kultūras ministre izvairīga par Rīgas cirka nākotni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) izvairīgi vērtē iespējas rekonstruēt valsts īpašumā nonākušo Rīgas cirka ēku un šīs izklaides iestādes nākotni kopumā.

Taujāta, vai cirka ēka tiks rekonstruēta, Melbārde šorīt LTV teica, ka vispirms ir jāveic izpēte un jānoskaidro rekonstrukcijas izmaksas. Savukārt jautāta, vai ēka vispār ir jāsaglabā cirkam, ministre izteicās, ka ir jāstrādā pie ēkas saglabāšanas, jo cirkam neder kura katra ēka. «Mēs darīsim visu, lai problēmu risinātu,» solīja politiķe.

Runājot par to, vai cirks Latvijā jāsaglabā kā žanrs un vai tas Rīgā būs, piemēram, pēc 20 gadiem, Melbārde uzsvēra, ka Latvijai ir bagātas cirka tradīcijas un tam ir savi skatītāji, pusi no kuriem cirks gan ir zaudējis pēc tam, kad tika paustas šaubas par ēkas drošību. Ja cirka ēku sakārtos un mainīs programmas, tad ir iespējams skatītājus atgūt, domā politiķe.

Par cirka nākotni ministre gan izteicās ļoti piesardzīgi, uzsverot, ka valsts cirka ēku ir atguvusi pavisam nesen un tikai tagad varot sākt domāt par nākotni.

Melbārde atgādināja, ka ir uzdevusi cirkam mainīt stratēģiju un tuvināties Eiropas tradīcijām, līdz ar to cirka nākotne tagad esot atkarīga vien no cirka vadības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu