Kučinskis par bēgļiem labprātāk maksātu nekā tos uzņemtu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijai drīzāk vajadzētu novirzīt līdzekļus, lai mazinātu bēgļu plūsmu uz Eiropu, nekā uzņemt patvēruma meklētājus savā valstī, šādu viedokli šorīt LNT pauda topošais premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Taujāts, vai Latvijai vajadzētu piedalīties iespaidīgā maksājumā Turcijai bēgļu jautājuma risināšanai, Kučinskis, uzsverot, ka tās ir viņa personiskās domas, pauda viedokli, ka labāk ir sniegt artavu, lai likvidētu migrācijas cēloņus iespējami tuvu vietai, no kurienes cilvēki nāk, nevis uzņemt jau aizbēgušos cilvēkus Latvijā.

Tajā pat laikā Kučinskis uzsvēra, ka nevajag vienkārši sviest naudu pakaļ, tomēr, ja var panākt patvēruma meklētāju plūsmas apturēšanu, tad labāk šim nolūkam izmantot naudu.

Runājot par citu tuvākā laika aktualitāti - 16.marta pasākumiem -, Kučinskis nedeva skaidru atbildi, vai ministriem arī šogad tiks liegts oficiāli piedalīties leģionāru piemiņas gājienā Rīgā. Pēc viņa vārdiem, ja mēs paši daudz par to runāsim, tad mums pievērsīs uzmanību.

Politiķis izteicās - ja kāds ministrs grib iet šajā dienā pie pieminekļa, tad lai viņš ņem garu atvaļinājumu un iet tur kā privātpersona. Vēlāk gan viņš paziņoja, ka to minējis tikai kā piemēru un valdības pozīcijai vajadzētu būt kopīgai.

Latvijas oficiālā pozīcija nemainīsies un tiks uzsvērts, ka tā nav oficiāli atzīmēja diena, uzsvēra Kučinskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu