LVSADA: valdības deklarācijā veselības aprūpei atvēlēta pēdējā vieta

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) pauž nožēlu par to, ka topošās Māra Kučinska (ZZS) valdības deklarācijā veselības aprūpei ir atvēlēta pēdējā vieta gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, pavēstīja LVSADA pārstāve Inga Rudzīte.

Viņa pauda, ka, neraugoties uz LVSADA izteiktajiem priekšlikumiem par steidzamu un konkrētu veselības nozares valsts finansējuma palielinājumu, topošā valdība gatavojas «izskatīt iespēju», «izstrādāt» un «reformēt».

«Tas krasi kontrastē ar pieeju valsts aizsardzības spēju stiprināšanai, nodrošinot aizsardzības nozares finansējumu līdz 1,7% no IKP 2017. gadā un 2% no IKP 2018. gadā,» tā Rudzīte.

Tāpat viņa pauda, ka «valdību veidojošās partijas turpina ignorēt katastrofālo situāciju valsts veselības aprūpē, ko LR Tiesībsargs jau identificējis kā antikonstitucionālu».

Jau ziņots, ka parlamentā par atbalstu Kučinska valdībai plānots balsot 11.februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu