DP: Centieni šķelt Latvijas iedzīvotājus Latgalē nav guvuši atbalstu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/saeima

Latgales separātisma tēma tiek aktualizēta ar zināmu regularitāti, tomēr centieni šķelt Latvijas iedzīvotājus nav guvuši atbalstu šajā reģionā, pavēstīja Drošības policijā (DP).

Aizvadītajā nedēļā Lielbritānijas televīzija BBC izrādīja filmu, kurā attēlots Krievijas iebrukums Latvijā. Pārraidē «World War Three: Inside The War Room» modelētas kaimiņvalsts militāras aktivitātes, lai atbalstītu prokrieviskus separātistus Latvijas autstrumos. Karadarbībā pret Krieviju iesaistās Lielbritānijas un ASV spēki, un tiek izmantoti arī kodolieroči. Raidījumā tiek analizēta iespējamā Lielbritānijas reakcija un to pavadošās diskusijas, amatpersonu argumentācija gatavībai rīkoties atbilstoši NATO 5.pantam.

Filmas izrādīšana izsauca plašu rezonansi sabiedrībā, tostarp arī dažādu prokrievisku aktīvistu vidū. Tā, piemēram, kādreizējais «Apvienības pret nacismu» vadītājs Jānis Kuzins aicināja DP izvērtēt vai filmā netiek zaimoti Latvijas simboli.

DP ieskatā šādas aktivitātes neliecina par vienotu plānveida kampaņu, tomēr iestāde atzīst, ka BBC filma ir izsaukusi rezonansi dažādās sabiedrības grupās.

«Atsevišķas prokrieviskas personas cenšas to [filmu] izmantot savu marginālo ideju popularizēšanai,»

norādīja DP pārstāve Līga Pētersone. DP atzīst, ka Latgales separātisma tēma tiek aktualizēta ar zināmu regularitāti, tomēr centieni šķelt Latvijas iedzīvotājus nav guvuši atbalstu šajā reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu