Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs: Krievija neizrāda pilnīgi nekādu vēlmi sekot pārējai civilizācijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Krievija pašlaik neizrāda pilnīgi nekādas pazīmes, ka tā sekos pārējai civilizācijai, tā intervijā aģentūrai LETA norādīja Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Usupašvili.

Runājot par Krieviju un tās rīcību, viņš atzina, ka

Krievija pašlaik nepiedzīvo tās slavas dienas, līdz ar to spiediens uz Gruziju ir nedaudz samazinājies, taču palielinājies citviet.

«Vai tā būtu Ukraina, vai arī Sīrija. Tomēr kopumā Krievijas attieksmē pret Gruziju redzamas vien nelielas izmaiņas.

Krievija neizrāda pilnīgi nekādas pazīmes, ka tā sekos pārējai civilizācijai,»

sacīja Gruzijas amatpersona.

Viņš arī norādīja, ka tas bija Gruzijas valdības lēmums samazināt savstarpējo spriedzi, jo

Gruzija nevēlas jaunus karus teritorijās, lai gan okupācija joprojām ir ikdienas realitāte.

Minimālas izmaiņas Krievijas rīcībā gan esot manāmas, atzina Usupašvili. «Nu, piemēram, Krievija iniciēja vīzu prasību atcelšanu Gruzijas pilsoņiem. Tas gan notika tikai pēc tam, kad tā manīja, ka vīzu liberalizācijas process ar Eiropas Savienību (ES) ir bijis veiksmīgs. Šeit gan būtu vērts atgādināt, ka tieši Krievija bija tā, kura ieviesa šo vīzu režīmu ar Gruziju,» pauda Usupašvili.

Viņš arī norādīja, ka Gruzija bija ieviesusi ko līdzīgu, taču to atcēla. Tagad lēmumam manāmas pozitīvas sekas - arvien vairāk Krievijas iedzīvotāju dodas atpūsties uz Gruziju, arvien vairāk ierodas uzņēmēji, kuriem ir iespējas netraucēti darboties. «Saprotiet,

mēs esam ieinteresēti veidot normālas attiecības, bet tas nenozīmē, ka mūsu attieksme ir kaut kā mainījusies,»

viņš norādīja.

«Kaut kad Krievija nogurs no Ukrainas un atkal raudzīsies uz Gruzijas pusi vai, un es tiešām negribētu par to runāt pat teorētiski, Baltiju,»

sprieda Usupašvili.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu