Valodas skolotāja: Izskatās, ka bēgļi ir labi iejutušies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Latviju pārvestie bēgļi mūsu valstī ir labi iejutušies, šādu viedokli šorīt LNT pauda Latviešu valodas aģentūra metodiķe Ērika Pičukāne, kura sākusi patvēruma meklētājiem mācīt latviešu valodu.

Pičukānei pirmajās nodarbībās šķitis, ka bēgļi jūtas labi, neesot bijusi sajūta, ka viņi būtu ļoti nobijušies, tomēr pedagoģe pieļauj, ka atvērtība ir tikai nacionālā īpatnība.

Pirmie patvēruma meklētāji ir ļoti atvērti apgūt latviešu valodu, stāstīja Pičukāne, atzīmējot, ka nav arī tā, ka viņi neko nezinātu par Latviju.

Mācību mērķis esot sniegt patvēruma meklētājiem iespējas elementārā līmenī sarunāties, pastāstīt par sevi u.tml.

Jau ziņots, ka 5.februārī vēlu vakarā no Grieķijas Latvijā nogādāti pirmie patvēruma meklētāji - pārvietotas sešas personas, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība saskaņā ar Eiropas Savienības pārvietošanas programmu. Sīriešu ģimenē Latvijā ieradušies divi pirmsskolas vecuma bērni, savukārt eritriešu ģimenei bērns palicis Eritrejā. Gadījumā, ja šai ģimenei tiks piešķirts bēgļu statuss, būs iespēja risināt jautājumu par ģimenes apvienošanu.

Personas ieradās Latvijā vēlā piektdienas vakarā, neilgi pirms pusnakts, un nogādātas Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos.

Latvija divu gadu laikā ir apņēmusies no Grieķijas un Itālijas uzņemt 531 patvēruma meklētāju, kas sākotnēji uzturēsies Muceniekos. Neraugoties uz šo patvēruma meklētāju uzņemšanu, Latvijā, šķērsojot valsts austrumu robežu, ikdienā iekļūst nelegālie imigranti, no kuriem daļa pieprasa patvērumu Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu