Seile: Vecākiem ir jāiesaistās izglītības kvalitātes jautājumu risināšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Lai uzlabotu situāciju skolās, ir jāiesaistās vecākiem, LNT raidījumā «900 sekundes» pauda izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Ambīciju trūkums liedz pacelties pāri viduvējībām.

Ir jājautā, vai mēs to gribam, vai mūs interesē kvalitāte, vai tomēr esam gatavi samierināties ar viduvējībām. Piemēram, vecākiem ir jāpajautā sev, vai viņi ir aizgājuši uz skolu un pajautājuši direktoram, skolotājam, ko skola konkrētajā gadā grib sasniegt. Un jārunā ne tikai par gaisa daudzumu klasē vai ekskursijām, bet arī par saturu, Seile.

Viņasprāt, katrā atsevišķā vietā ir citi bremzējoši iemesli. Piemēram,

vecāki, kuru bērni mācās lauku skolās, izvēlas nerunāt par notiekošo, jo baidās ka skolotāji atspēlēsies uz skolēniem.
Savukārt politiķi baidās pieņemt nepopulārus lēmumus, domājot par nākamajām vēlēšanām.

Laikā, kad bija diskusija par skolēnu skaita noteikšanu, lai atvērtu 10. klasi, daudzi pašvaldību vadītāji teica, ka šis lēmums ir pareizs, tomēr privātās sarunās atzina, ka to nekad neteiks savās pašvaldībās, jo tad viņus neievēlēs nākamajās vēlēšanās.

«Es neesmu pārliecināta, ka spēle par vēlētāju balsīm ir tik vienkārša, bet varbūt ka ir,» piebilda Seile.

Kā ziņots, Seile saņēmusi vairākus darba piedāvājumus, tomēr pagaidām nesteigsies sākt jaunas darba gaitas un atpūtīsies.

Kā norādīja Seile, šis bija saspringts laiks un pašlaik viņa plāno atpūsties.

«Man nav mērķa pēc iespējas ātrāk mesties darbos. Ar vēsu prātu ir jāizvērtē, kas ir izdevies un ko gribētu darīt citādāk,» sacīja Seile.

Seile saņēmusi vairākus darba piedāvājumus. Jautāta par to, vai tie ir piedāvājumi izglītības nozarē, Seile norādīja, ka nozares ir dažādas.

Saeima ceturtdien apstiprināja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķa Māra Kučinska veidoto valdību, kurā strādās līdzšinējie trīs koalīcijas partneri - ZZS, «Vienotība» un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK), taču vadošās pozīcijas no «Vienotības» ir pārņēmusi ZZS.

Izglītības un zinātnes ministra amatā turpmāk strādās Kārlis Šadurskis (V).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu