Vairākums nobalso par 5.maija darba dienas pārcelšanu uz 13.maiju nākamajā gadā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākums strādājošo nobalsojuši par 5.maija darba dienas pārcelšanu uz 13.maiju 2017.gadā, informēja Labklājības ministrijā (LM), kas rīkoja strādājošo aptauju.

Aptaujas rezultātus LM speciālisti ņems vērā, izstrādājot Ministru kabineta rīkojuma projektu par darba dienu pārcelšanu 2017.gadā.

5.maijs nākamgad iekrīt piektdienā, bet 4.maijs - Neatkarības atjaunošanas diena - ir svētku diena.

Kopumā aptaujā piedalījās 1138 respondentu, no kuriem 90,2% strādā valsts pārvaldē, 3,3% privātajā sektorā, 6,5% pašvaldības iestādē.

79,6% no respondentiem nobalsoja par darba dienas pārcelšanu no 5.maija uz sestdienu 13.maiju. 13,7% nobalsoja par darba dienas pārcelšanu uz 20.maiju, 6,7% - par darba dienas pārcelšanu uz 27.maiju.

Darba likums paredz, ka gadījumā, ja darba nedēļas ietvaros viena darba diena iekrīt starp svētku dienu un nedēļas atpūtas laiku, darba devējs šo darba dienu var noteikt par brīvdienu un pārcelt to uz sestdienu tajā pašā nedēļā vai citā nedēļā tā paša mēneša ietvaros.

Rīkojums par darba dienas pārcelšanu attieksies uz visiem tiem no valsts budžeta finansējamo institūciju darbiniekiem, kuriem noteikta piecu dienu darba nedēļa no pirmdienas līdz piektdienai. Bet pašvaldībām, komersantiem un organizācijām, nosakot darba un atpūtas laiku, tiks ieteikts ievērot darba dienas pārcelšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu