Bergmanis uztraucas, kur nākotnē ņemt cilvēkus bruņotajiem spēkiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/photos/latvijas_armija

Cilvēku resursu nodrošināšana nākotnē bruņotajiem spēkiem būs lielākais izaicinājums, intervijā atzina aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

«Valstī ir tik cilvēku, cik ir, līdz ar to cilvēku resurss mums būs lielākais izaicinājums,» teica Bergmanis.

Vienlaikus ministrs uzsvēra, ka cilvēkiem ir ļoti pozitīva attieksme pret valsts aizsardzību un viņi ir ieinteresēti iesaistīties.

«Piemēram, Zemessardzē pērn iestājās gandrīz 1200 jaunu zemessargu. Liels konkurss bija Nacionālajā Aizsardzības akadēmijā. Tas izklausās labi, bet nenoliegsim, ka ir subjektīvi apstākļi, tostarp veselība, fiziskā sagatavotība, kas liedz paņemt visus gribētājus,» sacīja Bergmanis.

Jaunajai paaudzei pasliktinās veselība

Aizsardzības ministrs pauda, ka ir nepieciešams domāt par to, kāpēc jaunajai paaudzei veselība pasliktinās, kāpēc nav fiziskās sagatavotības, un tas ir jārisina.

«Tas nav viegli, ir daudz jāstrādā, lai varētu izpildīt mūsu prasības. Kaut kādas lietas varam paši izlabot, uzlabot, bet veselības jautājumi ir cits stāsts. Zinu, ka interese un vēlēšanās ir, bet mums dažkārt jāatsaka, jo veselība cilvēkiem liedz izpildīt kritērijus,» teica Bergmanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu