Kučinskis: Reemigrācijas veicināšanai nepieciešams nodrošināt stabilas darbvietas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Reemigrācijas veicināšanai svarīgākais ir stabilu darbvietu nodrošināšana Latvijā, tāpēc lielāks akcents jāliek uz ekonomikas attīstību, šodien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē norādīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Savukārt līdzekļus, kurus paredzēts atvēlēt emigrējušo valstspiederīgo ceļa izdevumu segšanai uz Latviju, labāk izlietot diasporas vajadzībām. Viņš norādīja, ka diezin vai ceļa izdevumu segšana būs izšķirošais iemesls reemigrācijai.

Kučinskis, no vienas puses, norādīja, ka diasporas bērnu izglītošanai būtu jāatvēl nepieciešamie līdzekļi, taču reizē vērsa uzmanību uz budžeta ierobežotajām iespējām.

Premjerministrs arī solīja ar atbildīgajām institūcijām pārrunāt jautājumu par iespēju iecelt kādu vadītāju, kas koordinētu valsts rīcību diasporas jautājumos.

Kā ziņots, Latvijā nepieciešams panākt, lai valdībā būtu viens par diasporas politiku galvenais atbildīgais pārstāvis, jo pašlaik jautājums tiek risināts sadrumstaloti un tajā ir iesaistītas vairākas ministrijas, iepriekš uzsvēra Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK).

Lai pārrunātu diasporai aktuālos jautājumus, šodien uz komisijas sēdi bija uzaicināts arī Kučinskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu