LIZDA: skolu tīkla optimizācija ir neizbēgama

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Skolu tīkla optimizācija ir neizbēgama, ņemot vērā demogrāfisko situāciju un no valsts izbraukušo iedzīvotāju skaitu, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga.

Viņa atzina, ka daļa pedagogu paliks bez darba, taču patlaban par precīzu to skaitu arodbiedrības rīcībā informācijas nav. Vienlaikus LIZDA apzina iespējas, kuras izmantot, lai palīdzētu bez darba palikušajiem pedagogiem.

Vanaga arī atklāja, ka aprīļa sākumā arodbiedrība cer no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) saņemt informāciju par to, kādā veidā tiks izlietoti skolotāju algām rezervētie deviņi miljoni eiro.

«Šobrīd nav nekādu indikāciju, ka ministrija intensīvi nestrādātu pie šiem jautājumiem. Mēs kā arodbiedrība sekojam līdzi. Mēs ceram, ka beidzot šī valdība risinās šos jautājumus. Tomēr, ja turpināsies tas, kas bijis gadu garumā, LIZDAS kompetencē būs lemšana par tālāko rīcību,» teica LIZDA vadītāja.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) martā apstiprinājusi sešu skolu likvidāciju, kā rezultātā šogad kopā tiks likvidētas 17 mācību iestādes, aģentūra BNS uzzināja IZM .

IZM martā apstiprinājusi, ka šogad Krāslavas novadā likvidēs Kalniešu pamatskolu un Skaistas pamatskolu, Rēzeknes novadā likvidēs Kalnezeru Katoļu pamatskolu, bet Daugavpils novadā - Tabores pamatskolu, Birznieku pamatskolu un Skrudalienes pamatskolu, kuru pievienos Silenes pamatskolai.

Janvārī un februārī IZM tika saskaņota Mežotnes internātvidusskolas, Daukstes pamastkolas, Zlēku pamatskolas, Saldus 1.vidusskolas, Saldus 2.vidusskolas likvidācija un Nīgrandes pamatskolas likvidēšana, pievienojot Saldus novada pašvaldības Kalnu vidusskolai, Nīgrandes pirmsskolas izglītības iestādes «Griezīte» likvidācija, pievienojot Nīgrandes pirmsskolas izglītības iestādei «Straumīte», un Saldus 1.vidusskolas struktūrvienības «Sātiņu pamatskola», nododot izglītības programmu īstenošanu Saldus pirmsskolas izglītības iestādei «Sienāzītis».

Jau 2015.gadā tika saskaņota piecu skolu likvidācija 2016.gadā, no kurām divas tika slēgtas šī gada sākumā, bet vēl tiks likvidēta Mālkalnes pamatskola Alūksnes novadā, Jūrkalnes pamatskolu Ventspils novadā un Elejas vidusskolas Lielplatones filiāli, to pievienojot Elejas pirmsskolas izglītības iestādei «Kamenīte».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu