Skolu vadītājiem daudz neskaidru jautājumu par mācību procesu 1.septembrī

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas Izglītības vadītāju asociācijai (LIVA), kas apvieno skolu vadītājus un viņu vietniekus, ir ļoti daudz neskaidru jautājumu, kā tiks organizēts mācību process 1.septembrī, trešdien Latvijas Televīzijas «Rīta Panorāmā» norādīja asociācijas vadītāja Ilze Kalniņa.

«Mēs ministram vēlamies uzdot ļoti daudz jautājumu, ko esam iesūtījuši, lai viņš varētu sagatavoties, un lai vadītāji varētu saņemt atbildes,» viņa sacīja. Trešdie notiek LIVA konference, uz kuru aicināts izglītības ministrs Kārlis Šadurskis.

Kalniņa minēja, ka galvenie jautājumi ir skolotāju jaunais atalgojuma modelis - tā darbības pamatprincipi, ieviešanas gaita, algu paaugstināšanas ilgtermiņa grafiks, skolu tīkla optimizācija, kā plānota kompetenču pieejā balstīta mācību satura īstenošana, kā arī pirmsskolas pedagogu atalgojums.

«Ņemot vērā visas paredzētās reformas, svarīgi saprast, kāds ir paredzēts atbalsts pedagogiem, kuri izglītības iestāžu optimizācijas dēļ zaudēs darbu,» akcentēja Kalniņa.

Jau ziņots, ka LIVA trešdien pulcēsies konferencē, LIVA uzaicinājusi arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāju Ilzi Viņķeli un Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vadītāju Initu Juhņēviču.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu