Aptauja: 2/3 Latvijas iedzīvotāju jūtas droši; lielāka pārliecība par drošību latviešiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aptuveni divas trešdaļas - 63% - Latvijas iedzīvotāju jūtas droši arī pēc pēdējiem teroraktiem Eiropā un pasaulē, liecina pētījumu kompānijas «GfK Baltic» sadarbībā ar aģentūru LETA veiktā aptauja.

Savukārt 34% respondentu atbildējuši, ka pēc pēdējiem teroraktiem nejūtas droši, bet 3% aptaujāto iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 65 gadiem atzina, ka viņiem šajā jautājumā nav viedokļa.

Salīdzinoši drošāk nekā citi iedzīvotāji Latvijā jūtas vīrieši, latvieši, kā arī respondenti ar augstiem personiskajiem ienākumiem,

kas pārsniedz 1000 eiro pēc nodokļu nomaksas. Savukārt nedrošāk jūtas sievietes un citu tautību iedzīvotāji.

Drošāk pēc Eiropā un pasaulē notikušajiem teroraktiem jūtas vīrieši, no kuriem šādu atbildi izvēlējušies 67% respondentu, savukārt sievietes to atzina 59% gadījumu.

Līdzīgas proporcijas vērojamas arī latviešu un cittautiešu vidū -

latvieši jūtas relatīvi drošāk, uz ko norādījuši 68% aptaujāto latviešu, savukārt no cittautiešiem par savu drošību ir pārliecināti 55% aptaujāto.

Tendences liecina, ka

tie, kam ir zemāks izglītības līmenis - sākumskolas izglītība vai pamatizglītība -, retāk jūtas droši salīdzinājumā ar tiem, kas ieguvuši vidējo vai augstāko izglītību.

Interneta aptauja tika veikta laikā no šā gada 23. līdz 29.martam, aptaujājot 812 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus, interneta lietotājus vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu