Ušakovs iebrauc auzās, mēģinot jokot par padomju okupāciju Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Karikatūra: Toms Ostrovskis/TVNET

Neizpratni sabiedrībā raisījis Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) sociālajos tīklos publicēts attēls par PSRS laikā nodarītajiem zaudējumiem Latvijas ekonomikai - mērs esot vēlējies norādīt, ka valstī esošajām problēmām risinājums jāmeklē tagadnē, nevis pētot pagātnes notikumus.

Attēlā redzams, kā velosipēdists pats savam spēkratam sabojā riepu, taču pēc traumas gūšanas pieprasa kompensāciju 185 miljardu eiro apmērā no Krievijas - tādu pašu summu, pie kādas nonākusi PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisija, aplēšot PSRS laikā aptuvenos nodarītos zaudējumus Latvijas ekonomikai.

Spriežot pēc komentāriem, daļa latviešu šādu rīcību no valsts galvaspilsētas mēra uzskata par aizvainojošu un nepieņemamu, liela daļa pieprasījusi arī skaidrojumu, ko amatpersona vēlējusies ar šādu attēlu vēstīt.

Ušakovs aģentūrai LETA norādīja, ka šādu attēlu publicējis, jo uzskata, ka nav pareizi pašreizējās valstī esošajās problēmās meklēt cēloņus vēsturē, kā arī tērēt lielas naudas summas, lai pētītu pagātnes notikumu radītos zaudējumus tā vietā, lai šos līdzekļus ieguldītu pašreizējo problēmu risināšanā.

«Bēdīgi skatīties, ka situācijā, kad Latvijā ir tik daudz problēmu, kā, piemēram veselības vai izglītības nozare, bet publiskajā telpā joprojām kā attaisnojums mūsu problēmām tiek minēti vēsturiskie notikumi. Un bēdīgi skatīties, kā tiek tērēti resursi kompensāciju aprēķināšanai par pagātni, nevis vīzijas izstrādāšanai, ko mēs darīsim nākotnē. Ar šo bildi gribēju pievērst uzmanību, ka mums ir jāizbeidz lūkoties pagātnē un sen ir laiks pievērsties nākotnei. Un, ja šī bilde ir izraisījusi diskusijas, man par to ir liels prieks,» komentēja Rīgas mērs.

Kā vēstīts, PSRS laikā aptuvenie nodarītie zaudējumi Latvijas ekonomikai ir 185 miljardi eiro, lēš PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu