Pimenovs: Integrācijai jābūt divvirzienu kustībai starp latviešu un krievu valodā runājošajiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sabiedrības integrācijai ir jābūt divvirzienu kustībai starp latviešu valodā un krievu valodā runājošajiem, šodien ekspertu diskusijas-konsīlija laikā par integrācijas politiku Latvijā sacīja deputāts Igors Pimenovs (S).

Politiķis skaidroja, ja politiķi paši mēģinās vienpusēji īstenot integrācijas spēkus, tas nebūs efektīvi un tikai atņems spēkus un laiku. Integrācijas mērķis ir panākt savstarpējo uzticēšanos pie dažādām etniskām grupām piederīgo pārstāvjiem, uzskata Pimenovs.

Deputāts Gunārs Kūtris (NSL) pauda, ka starpetniskajās attiecībās sadzīves līmenī pretrunas neveidojas. Etniskā neiecietība vismaz vārdos uzplaiksnī, kad kāda sabiedrības grupa jūtas apdalīta, piemēram, ekonomikas jomā. Viņš norādīja, ka integrāciju var aplūkot arī saistībā ar jaunām etniskajām grupām, kas Latvijā potenciāli veidojas.

Kā ziņots, Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK) ekspertu diskusijas laikā cita starpā norādīja, ka Latvijas integrācijas politika bieži tiek kritizēta kā izgāzusies, taču tagad varam uzzināt, ka lielas integrācijas problēmas ir vērojamas Rietumeiropas valstīs, kur integrācijas process līdz šim tika vērtēts pozitīvāk. Lielbritānijā tiek atklāti teroristi un radikāļi iebraukušo personu trešajā paaudzē, tāpat arī Vācijas viens no galvenajiem televīzijas kanāliem ziņo par ļoti kritisku situāciju saistībā ar integrāciju šajā valstī, norādīja politiķis.

Konsīlijā piedalās eksperti Juris Rozenvalds, Brigita Zepa, Inese Runce, Leo Dribins, Maija Kūle, Vladislavs Volkovs, Ieva Birka un citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu