«Mums nav vienalga, kā dzīvojam!»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mums nav vienalga, kā dzīvojam! Mēs gribam dzīvot Latvijā un gribam dzīvot cilvēku cienīgu dzīvi! Tā sarunā ar portālu TVNET sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāja vietniece Līvija Marcinkēviča, aicinot cilvēkus šodien piedalīties tautas sapulcē «Par cienīgu darbu, veselību un izglītību Latvijā».

Marcinkēviča skaidroja, ka 1.maijā, kas ir Darba svētki, ir ne tikai jāpateicas tiem darbiniekiem, kas godprātīgi strādā, bet arī jānorāda lēmumu pieņēmējiem uz nepilnībām, neizdarībām un problēmām.

Latvijā darba samaksa ir viena no zemākajām Eiropas Savienībā.

Mūsu iedzīvotāju dzīves līmenis un labklājība neattīstās tādā ātrumā, kā vajadzētu.

Turklāt vairākas nozares un tajās strādājošie atrodas ļoti kritiskā situācijā. No vienas puses, tiek pieprasītas reformas, bet, no otras puses, nozares netiek pienācīgi finansētas.

Īpaši kritiska situācija patlaban ir veselības aprūpes un izglītības jomā. Abās nozarēs ir vajadzīgi steidzami un kvalitatīvi risinājumi, lai novērstu daudzas problēmas, piemēram, to, ka cilvēkiem jāstāv ļoti garās rindās, lai nokļūtu pie ārstiem.

Šajās jomās ir daudz apdraudējumu, kas negatīvi ietekmē arī Latvijas valsts drošību.

1.maijs ir arī Latvijas Satversmes sapulces sasaukšanas diena, un tieši Satversme nosaka daudzas Latvijas iedzīvotāju tiesības.

Tautai sanākot kopā 1.maijā, arodbiedrības vēlas parādīt sabiedrībai un lēmumu pieņēmējiem, ka

Latvijas cilvēkiem nav vienalga, kā viņi dzīvo.

Ļaudis grib dzīvot Latvijā un grib dzīvot cilvēku cienīgu dzīvi.

Latvijas iedzīvotāji nav apmierināti ar saviem dzīves apstākļiem, bet viņi nevēlas mainīt valsts iekārtu un atdot savu valsti citu tautu pārvaldībā. Cilvēki vēlas turpināt dzīvot demokrātijā un Latvijā.

«Vairums Latvijas iedzīvotāju ir gatavi dzīvot un strādāt Latvijā, bet ir vajadzīgs arī valsts atbalsts,» Marcinkēviča teica, piebilstot - lai kaut ko prasītu no cilvēkiem, viņiem ir arī kaut kas jāiedod.

Pasākums notiks Doma laukumā

Arodbiedrības pārstāve norādīja, ka cilvēki ir aicināti piedalīties akcijā – tautas sapulcē «Par cienīgu darbu veselību un izglītību Latvijā» 1.maijā plkst. 11.00, Rīgā, Doma laukumā.

1.maijs ir Darba svētki un LR Satversmes sapulces sasaukšanas diena, tādēļ LBAS aicina visus valsts iedzīvotājus ar savu klātbūtni šajā Latvijas demokrātijas dzimšanas dienā apliecināt vēlmi dzīvot sakārtotā valstī, kurā tiek realizētas iedzīvotāju sociālekonomiskās tiesības, kurā ar cienīgu darbu var nodrošināt cienīgu algu, labu izglītību un pieejamu veselības aprūpi.

Mums stāsta, ka mītiņiem nav jēgas, bet tā nav taisnība – katrs tautas spēka demonstrējums dod rezultātu.

Pievērst nopietnu uzmanību katastrofālajai situācijai veselības aprūpē aicināja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA), un šim aicinājumam atsaucās visas LBAS dalīborganizācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu