Smiltēns: politika nav seriāls un nedrīkst izveidot noslēgtu apli

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Politika nedrīkst izveidot noslēgtu apli, gluži kā ārzemju seriālos, kur aktieri nemainās, un pat ja nomainās aktieris, tad personāžs, ko viņš attēlo, paliek tas pats, aģentūrai BNS pauda «Vienotības» partijas priekšsēdētāja amata kandidāts Edvards Smiltēns.

«Politika nav seriāls, kur ir vieni un tie paši varoņi. Manuprāt, ir jāļauj jaunajiem cilvēkiem sevi pierādīt, lai arī viņi kļūtu zināmi. Politikā jābūt konkurencei. Ar idejām, ar vērībām, ar cīņu,» pastāstīja Smiltēns, atbildot uz jautājumu ko būtu nepieciešams darīt, lai mainītu fenomenu, ka politikā iesaistās maz jauni cilvēki.

Tāpat politiķis uzskata, ka mainīt politisko kultūru nepieciešams, lai nostiprinātu sabiedrības ticību politikai un valstij kopumā. «Ja notiks dinamiska attīstība, tad arī sabiedrība spēs noticēt politikai. Tas jādara kaut vai fundamentālu iemeslu dēļ - šobrīd nav noslēpums, ka Krievija īsteno hibrīdkaru pret Latviju – viņi cenšas iesēt šaubas iedzīvotājos, sakot «Jūs esat neizdevusies valsts», «Jūs neko nevarat» un mēģina producēt negācijas. Tādos brīžos zūd iedvesma kā pilsonim, un rodas šaubas, varbūt pat vēlme aizbraukt prom. Tā ir psiholoģiska metode kā viņi sagrauj ticību, ka šī ir tava zeme, ka neatkarība ir izcīnīta. Bet ir!», sacīja Smiltēns.

Jau vēstīts, ka politiskā partija «Vienotība» 4.jūnijā rīkos ārkārtas kongresu, kura darba kārtībā būs arī valdes, valdes prieksšsēdētāja un vietnieka vēlēšanas. Esošā politiskā spēka vadītāja Solvita Āboltiņa nekandidēs uz priekšsēdētāja amatu, bet uz priekšsēdētāja amatu ir izvirzīti divi kandidāti - Smiltēns un bijušais eirokomisārs Andris Piebalgs Āboltiņa «Vienotību» vada kopš partijas izveidošanas 2011.gada martā. «Vienotība» radās, apvienojoties partijām «Jaunais laiks», «Pilsoniskā savienība» un «Sabiedrība citai politikai».

«Vienotības» reitings martā ir noslīdējis līdz 5,5%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu