Krūmiņa: jābūt skaidrībai par privatizācijas sertifikātu likteni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nepieciešams pieņemt skaidrus lēmumus par privatizācijas sertifikātu likteni un Privatizācijas aģentūras (PA) turpmāko darbu, uzskata valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Telekanālā LNT Krūmiņa informēja par Valsts kontroles revīziju PA. Jau 2003.gadā esot secināts, ka privatizācijas process Latvijā pamatā ir pabeigts. Taču kopš tā laika noslēguma process visu laiku turpinās un noslēgums nav iestājies.

PA strādā 65 darbinieki, tai ir trīs valdes locekļi. Aģentūras darbības nodrošināšanai gadā tiek tērēti 2,3 miljoni eiro.

Krūmiņa skaidroja, ka līdz šim PA tika uzturēta no līdzekļiem, kas iegūti privatizācijas gaitā. Taču kopš 2013.gada šo līdzekļu nepietiek un tiek tērēti iepriekšējie uzkrājumi.

VK vadītāja norādīja ka drīz pienāks brīdis, kad uzkrājumi beigsies un PA darbībai būs jāpiešķir līdzekļi no valsts budžeta.

Viņasprāt, ir nepieciešams skaidri pateikt, kad beidzas sertifikātu tālākas izmantošanas process, kā arī jāpieņem lēmums par neizmantoto sertifikātu likteni.

Tāpat esot jāpieņem skaidrs lēmums par PA tālāko darbību un kompetencēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu