Iedzīvotāju attieksme pret bēgļu uzņemšanu joprojām negatīva

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iedzīvotāju attieksme pret patvēruma meklētāju uzņemšanu joprojām ir negatīva, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aprīlī veiktā aptauja, šodien vēsta laikraksts «Diena».

Summējot atbildes «noteikti nebūtu jāuzņem» - 45% aptaujāto, un «drīzāk nebūtu jāuzņem» - 31,6%, pret patvēruma piešķiršanu iestājās 76,6% respondentu.

Stingru atbalstu patvēruma meklētāju uzņemšanai izteikuši vien 2,7%, kas gan ir vairāk nekā decembrī, kad notika līdzīga aptauja. tad atbildes variantu «noteikti būtu jāuzņem» atbalstīja vien 1,6% respondentu.

Šobrīd vairāk vai mazāk atbalstu patvērumu meklētāju uzņemšanai pauž 16,8% aptaujāto. Tāpat SKDS aptaujā secināts, ka salīdzinoši pozitīvāka attieksme pret patvēruma meklētāju uzņemšanu ir 18-24 gadus veciem iedzīvotājiem, iedzīvotājiem ar augstāko izglītību un vidēji augstiem vai augstiem ienākumiem.

Iedzīvotājiem, kas ģimenē runā latviešu valodā, kopumā ir nedaudz pozitīvāka attieksme pret patvēruma meklētāju uzņemšanu nekā tiem, kas ģimenē runā krievu valodā, - to, ka patvēruma meklētāji jāuzņem, norādīja attiecīgi 19% un 13% iedzīvotāju šajās grupās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu