Sociologs jauniem spēkiem redz potenciālu, Kaimiņu atbalstīt varētu jaunāki vēlētāji

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijā teorētiski pastāv potenciāls jauniem politiskiem spēkiem, bet ilglaicīgai pastāvēšanai nepieciešams nepārprotams ideoloģisks kodols un līdzīgi domājoši biedri, Artusa Kaimiņa partijas «Kam pieder valsts» (KPV) dibināšanu komentēja pētījuma centra SKDS direktors sociologs Arnis Kaktiņš.

Sociologs norādīja, ka aptauju dati liecina, ka lielākā daļa sabiedrības nav apmierināti ne ar Saeimas un valdības darbu, ne arī varu kopumā, un vēlētos redzēt pārmaiņas valstī.

Viņš vērsa uzmanību, ka iepriekšējās vēlēšanās iezīmējušās problēmas jaunu politisko spēku veidošanā, jo partijai nepieciešami cilvēki, kuriem ir atpazīstamība, laba slava un reputācija - tādi, par kuriem cilvēki būtu gatavi balsot. Sociologs šaubījās, vai Artuss Kaimiņš spēs pulcēt ap sevi tik daudz cilvēku, kam ir laba slava un laba reputācija, tāpat neesot pārliecības, vai Kaimiņš spēs viens pats ar savu personību piesaistīt tik daudz vēlētāju, lai vēlēšanās pārvarētu 5% barjeru.

Balstoties uz līdz šim īstenotajām Kaimiņa aktivitātēm un imidžu, cerīgāk būtu iegūt balsis no gados jaunākas auditorijas, vērtēja eksperts. Ņemot vērā Latvijas demogrāfiskos datus, viņu skaitliski nav pārāk daudz, tāpēc vēlēšanu rezultātus pamatā nosaka pensijas vecuma cilvēki. Sociologs pieļāva, ka varbūt partijā būs atpazīstami cilvēki, kuri spēs sekmīgi strādāt ar vecāka gada gājuma auditoriju, nodrošinot partijas popularitāti vecāka gada gājuma cilvēku vidū.

Jau ziņots, ka otrdien nodibināta 12.Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa partija KPV, uz kuras dibināšanu bija pieteikušies 385 cilvēki.

Kaimiņš 12.Saeimā tika ievēlēts no Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta, kur viņš no pēdējās 35.vietas sarakstā Rīgā plusu dēļ «uzleca» uz pirmo vietu. Saeimas frakciju viņš pameta šā gada februārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu