Zīle: Junkers ar jaunākajiem piedāvājumiem bēgļu krīzes risināšanai tikai šķeļ Eiropu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājs Žans Klods Junkers ar jaunākajiem piedāvājumiem bēgļu krīzes risināšanai tikai šķeļ Eiropu, nevis mēģina rast funkcionējošu un visiem pieņemamu mehānismu, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Latvijas Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

Deputāts skaidroja, ka EP attiecīgo EK priekšlikumu neskata, toties tā vērtēs Eiropas Savienības (ES) un Turcijas vienošanos, tostarp par bezvīzu režīmu. Zīle arī norādīja, ka pamatjautājums no EK saistībā ar migrāciju tiks virzīts uz Padomi, kas izrietot no ES līgumiem. Tomēr Zīle veltīja kritiku pašam Junkeram, norādot, ka tas «ne par kapeiku nav mainījies».

«Tagad viņš nāk ar priekšlikumu, kas ir kliedzoši agresīvs. Doma ir vienkārša - vēlāk tiks nolaista cena par patvēruma meklētāju neuzņemšanu un tad jau tiks panākts kompromiss. Visi pēc tam tikai atviegloti nopūtīsies,» viņš izteicās.

«Mani vispār tracina tas, ka šajā laikā, kas nebūt nav viegls pašai ES, tieši šīs migrācijas dēļ, tiek piedāvāti šādi varianti,» viņš sacīja, norādot, ka Junkers turpina jau iepriekš spēlēto spēli par piespiedu kvotām.

«Iepriekš viņam tas neizdevās, un tās kļuva par brīvprātīgajām kvotām. Tomēr viņa mērķis ir ieviest pastāvīgo patvēruma meklētāju uzņemšanas sistēmu ar zināmu naudas maisu, kurā sametīs tās valstis, kuras nepaņems konkrētos skaitļus,» pauda politiķis.

Viņš arī atkārtoti norādīja, ka pašā sistēmā nav noteikts tas, kuru nelaimīgo patvēruma meklētāju sūtīs uz Latviju, savukārt kurš laimīgais tiks aizsūtīts uz, piemēram, Vāciju.

«Šādā veidā Junkers tikai šķeļ Eiropu,» uzskata deputāts.

Jau ziņots, ka EK trešdien ierosināja nākotnē uzlikt ES dalībvalstīm par pienākumu uzņemt patvēruma meklētājus no tām bloka valstīm, kurās viņu jau ir pārāk daudz, un noteikt ES dalībvalstīm 250 000 eiro sodu par katru patvēruma meklētāju, ko tās atteiktos uzņemt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu