NA aicina pārskatīt lēmumu par Ušakovam piešķirto pielaidi valsts noslēpumam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas domes «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK frakcija vērsusies ar prasību pie Satversmes aizsardzības biroja (SAB), lai lūgtu izvērtēt, vai Nils Ušakovs (S) joprojām var saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Frakcija arī nosūtījusi iesniegumu Drošības policijai (DP), aicinot izvērtēt, vai Rīgas mēra izteikumi un rīcība neliecina par PSRS īstenotā genocīda pret Latvijas tautu noliegšanu, aģentūru LETA informēja VL-TB/LNNK pārstāve Evija Valkina.

Rīgas domes VL-TB/LNNK frakcija uzskata, ka maija sākumā izskanējušie Ušakova izteikumi, ka, pateicoties uzvarai pār nacismu, Latvijai ir iespēja svinēt 4.maiju un 18.novembri, kā arī pirms tam sociālajos tīklos publicēta karikatūra, kurā Rīgas mērs ironizējis par PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisijas darbu un secinājumiem, ir pārkāpums, kura dēļ SAB ir jāizvērtē, vai Ušakovs joprojām var saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Frakcija nosūtījusi iesniegumu arī DP, aicinot izvērtēt, vai Ušakova retorikā nav konstatējams PSRS īstenotā genocīda pret Latvijas tautu noliegums.

VL-TB/LNNK iesniegumā uzsvērusi arī to, ka joprojām spēkā ir sadarbības līgums starp Ušakova vadīto politisko partiju «Saskaņa» un Kremļa valdošo partiju «Vienotā Krievija», kuras vadībā Krievija īstenoja Krimas aneksiju un hidrīdkaru Ukrainā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu