Pazuduši bruģakmeņi pie jaunās VID ēkas, izārdīta arī ērtā taciņa

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VNĪ

Valsts ieņēmumu dienesta ēka (VID) Mežaparkā ekspluatācijā nodota pirms diviem gadiem, bet pie tās ieklātais bruģa segums jau paspējis «izkust», novērojusi TVNET lasītāja Liene. «Vai tiešām Latvijā vairs nav neviena, kas spētu kvalitatīvi ieklāt bruģi? Tur taču kājas var izlauzt,» raksta Liene. Savukārt VID norādīja, ka dienests par šo bruģi neatbild. Arī Rīgas dome norobežojas no bruģa salabošanas, jo tā ir privāta teritorija. Uzņēmumā «Valsts nekustamie īpašumi» noskaidrojām, ka ietve atrodas blakus īpašumā. Tā attīstītājs SIA «New Europe» komentārus vispār nesniedza.

Lasītāja raksta, ka Kadagas ielas līkumā pirms pāris gadiem liktais bruģis iesēdies, bruģakmeņi izļodzījušies un daži no savas vietas jau ir pazuduši. Neuzmanīgāks gājējs, riteņbraucējs vai māmiņa ar ratiņiem te var arī aizķerties un paklupt.

«Acīmredzot VID nerūp ne būvnieku darba kvalitāte, ne apmeklētāju drošība,» spriež Liene.

Foto: TVNET lasītājs

Lasītāja piebilst, ka «izlauzt kājas» iespējams ne tikai Kadagas ielā pa ceļam no autostāvvietas, bet arī ceļā no 11. tramvaja pieturas Rusova ielā.

VID apmeklētājiem ceļā no Rusova ielas tramvaja pieturas gar Ķīšezera ielu izbūvēta asfaltēta ietve, taču cilvēki izvēlas mērot taisnāko ceļu pāri pļavai, kur agrāk ērtības labad bija izveidota grants taciņa.

«Kad šoziem atkušņa laikā taciņa apledoja un apmeklētāji sūdzējās par bīstamo «slidotavu» uz VID ēku, šai problēmai tika rasts «risinājums» - taciņa tika izārdīta, acīmredzot tādējādi cerot panākt, ka cilvēki tomēr apies pļavai apkārt pa asfaltēto celiņu. «Risinājums» izrādījās neefektīvs - cilvēki turpina mērot īsāko ceļu uz VID ēku, klunkurojot pa veco, nu jau izārdīto taciņu,» Liene raksta.

Foto: TVNET lasītājs

«Nesaprotu, kam tā taciņa traucēja un vai tiešām bija tik grūti ziemā par to parūpēties. Esmu dzirdējusi, ka šajā pļavā nākotnē plānota daudzdzīvokļu māju kvartāla būvniecība, tāpēc normālu, taisnu celiņu uz VID tur nevar būvēt, bet vai tiešām vajadzēja to grants taciņu sabojāt un cilvēkiem tagad gadiem ilgi būs jālēkā pa izrakumiem?» vaicā TVNET lasītāja.

VID par to neatbild!

Savukārt VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa TVNET sniedza šādu skaidrojumu: «Pirmkārt, vēršam jūsu uzmanību, ka šis jautājums jāadresē iestādei, kura atbildīga par Rīgas pilsētas teritorijā esošās zemes labiekārtošanu. Šī iestāde nav VID.

Otrkārt, pilnībā piekrītam raksta autorei - ir svarīgi, lai publiskas ēkās apkārtne tiktu labiekārtota tādā kvalitātē, kas pilnībā nodrošinātu visu VID administratīvajā ēkā izvietoto valsts iestāžu (t.sk. arī VSAA, VDI, NVA) apmeklētāju un šo iestāžu darbinieku, kā arī ēkā izvietoto uzņēmumu darbinieku un to klientu ērtu un drošu nokļūšanu uz un no ēkas.

Foto: TVNET lasītājs
Atgādinām, ka nokļūšanai uz VID administratīvo ēku Talejas ielā 1 ir Rīgas domes izbūvēts asfaltēts trotuārs,

kurš sākotnēji ved gar Ķīšezera ielu, un tad ir pagrieziens uz VID ēku. Pagājušā gada nogalē tas tika nodots ekspluatācijā, līdz ar ko šā gada sākumā tika likvidēta pagaidu izveidotā taciņa pāri pļavai (šī taciņa, kas agrāk veda uz VID administratīvo ēku Talejas ielā 1, atradās uz privātīpašumā esošas zemes).

Lai akcentētu to, ka izbūvētais trotuārs ved uz VID ēku, ēkas īpašnieks – AS «Valsts nekustamie īpašumi» ir sācis sadarbību ar minētās teritorijas īpašnieku, lai iespējami tuvākajā laikā gan nodrošinātu informatīvo virziena norāžu uzstādīšanu (par to, kā Rusova un Ķīšezera ielas krustojumā korekti turpināt ceļu, lai nokļūtu līdz VID ēkai), gan arī par teritorijas, uz kuras atrodas bijusī pagaidu taciņa, apzaļumošanu un labiekārtošanu.

VID kā nodokļu administrācijas kompetence nekādā mērā nav saistīta ar Rīgas pilsētas teritorijā esošās zemes labiekārtošanu.

Taču mēs atvainojamies par sagādātajām neērtībām, mērojot ceļu uz VID ēku, ejot pa taciņu pāri pļavai! Priecāsimies kopā ar ikvienu VID apmeklētāju, kad tiks uzstādītas norādes, kas palīdzēs orientēties un novērsīs pārpratumus, kā arī nepatīkamas emocijas neradīs no ietves pazudušie bruģakmeņi.»

Foto: TVNET lasītājs

Rīgas dome neskarsies klāt privātīpašumam

Bet Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretāre Ilze Dimante TVNET informēja, ka departaments nav veicis Kadagas ielas un to ietvju būvniecību un labiekārtošanu, kā arī ikdienas uzturēšanas ietvaros neveic nekādus uzlabojumus, jo šī ir privāta teritorija.

Pašvaldība nav tiesīga investēt finanšu līdzekļus privātīpašuma sakārtošanā.
Foto: TVNET lasītājs

Sabojātā ietve atrodas blakus īpašumā

Savukārt VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons, pārstāvot VNĪ un SIA «Biroju centrs Ezerparks», TVNET informēja, ka fotogrāfijās redzamā

bruģētā gājēju ietve neatrodas nekustamajā īpašumā Talejas ielā 1, Rīgā (VID ēka), bet gan blakus īpašumā.

Šo ietvi ir izbūvējis blakus īpašuma attīstītājs.

Gājēju ietves seguma defekti tika konstatēti jau ziemas periodā, un VNĪ meitas uzņēmums SIA «Biroju centrs Ezerparks» vērsās pie attiecīgā zemesgabala attīstītāja ar lūgumu novērst gājēju ietves bruģa seguma defektu. Saskaņā ar VNĪ rīcībā esošo informāciju defektu novēršana tiks sākta šā gada maijā.

Foto: TVNET lasītājs

Ņemot vērā VID lūgumu un to, ka uz VID ēku Talejas ielā 1, Rīgā, no 11.tramvaja pieturas gar Ķīšezera ielu ir izbūvēta jauna gājēju ietve, «Biroju centrs Ezerparks» ir lūdzis zemes īpašnieku, uz kura zemes atrodas uzbērtais pagaidu grants celiņš, demontēt uzbērto pagaidu celiņu.

Lai VID ēkas apmeklētāji un darbinieki būtu labāk informēti par to, kā nokļūt līdz VID ēkai, «Biroju centrs Ezerparks» ir saņēmis saskaņojumu no blakus zemesgabala īpašniekiem par informatīvu ceļa norāžu uzstādīšanu. Šobrīd ceļa norāžu uzstādīšana tiek saskaņota ar Rīgas pilsētas pašvaldību, un pēc saskaņošanas tās tiks uzstādītas.

Izvēlas klusēt

Par bruģi «Biroju centrs Ezerparks» vērsās pie SIA «New Europe», taču tā pārstāvji portālam TVNET vispār nesniedza komentārus.

Foto: Google Maps

Savukārt VNĪ pārstāvis otrdien atsūtīja fotogrāfiju, kurā redzams, ka bruģis pie VID ēkas ir salabots.

Foto: VNĪ
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu