Belēvičs: Latvijas Ģimenes ārstu asociācijai ir neizpildāmas prasības

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijai ir neizpildāmas prasības, bet tās vadītāja Sarmīte Veide ar demisijas pieprasījumu draudējusi arī iepriekšējiem veselības ministriem, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Ministrs uzsvēra, ka viņam savukārt ir izveidojusies laba sadarbība ar Lauku ģimenes ārstu asociāciju un jau no šā gada 1.jūlija ģimenes ārstiem maksās kapitācijas naudu pilnā apmērā. «Veides kundze rasa tūlītēju finansējumu 44 miljonu apmērā, kā arī draud ar ministra demisijas pieprasījumiem. Tā ir neizpildāma prakse,» sacīja Belēvičs.

«Veides asociācija 13 gadus ir ar to nodarbojusies - visi ministri ir slikti. Visiem ir jāatkāpjas. Tas ir Veides darbs - vienu un to pašu sacīt visiem ministriem,» uzsvēra veselības ministrs.

Jau ziņots, ka rindā pie ārstiem šobrīd ir jāgaida ilgāk un tās ir pagarinājušās,iepriekš intervijā Latvijas Televīzijas «Rīta Panorāmā» stāstīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācija vadītāja Sarmīte Veide, kuras organizācija 31.maijā piketēs pie valdības.

«Ģimenes ārsti pirmo reizi izies ielās,» viņa norādīja. Veide stāstīja, ka situācija nozarē kļūst tikai sliktāka. Ja pirms pusagda uz valsts apmaksātiem izmeklējumiem rindā bijis jāgaida trīs līdz četrus mēnešus, tad šobrīd pusgads un vēl vairāk.

«Katastrofāla situācija ir tajā ziņā, ka ir daļa, protams, kas var samaksāt un iet par maksu un ātrāk veikt, bet tie ir vieni un tie paši, bet lielākā daļa iedzīvotāju diemžēl nevar samaksāt par izmeklējumiem, kur rindas ir garas, rezultātā paliekam tādā kā strupceļā, ko darīt. Nav arī īsti šobrīd gan pēc valdības rīcības plāna, gan no ministra neredzam rīciību, ko darām šobrīd un tūlīt ar šīm rindām,» situāciju raksturoja Veide .

Viņa teica, ka pēdējos divus gadus nozarei papildus nauda neesot piešķirta.

«Iedodiet kaut vai tos 44 miljonus un tad mēs varētu kaut cik uzelpot, neviens neapstrīd, ka paralēli ir jāveic reformas. Varam pētīt un skatīties, ko varam līdzēt. Premjers ir nostrādājis pirmās simts dienas, grūti ir ieiet un saprast, kas notiek visās nozarēs, bet ministrs [Guntis Belēvičs] ir pusotru gadu. Sistēma ir tik tālu novesta, ka būtībā tā ir tuvu sabrukumam,» uzskata Veide.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu