Krieviņš: Nav pārliecības par vairāku mazo valsts pārvaldes iestāžu nepieciešamību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ir nepieciešams vērtēt vairāku mazo valsts pārvaldes iestāžu nepieciešamību, tai skaitā Izglītības kvalitātes valsts dienesta, intervijā LNT sacīja Valsts kancelejas vadītājs Mārtiņš Krieviņš.

«Diemžēl joprojām ir daudzas mazas iestādes ar padsmit cilvēku štatiem. Joprojām ir jautājums, kāpēc tās pastāv,» norādīja Valsts kancelejas direktors, piebilstot, ka būtu jāvērtē, vai tās tiešām ir nepieciešams uzturēt kā atsevišķas iestādes, vai arī to zināmo autonomiju varētu atrisināt citādāk.

Kā vienu no šādām iestādēm viņš minēja Izglītības kvalitātes valsts dienestu, piebilstot, ka viņam ir liels jautājums, ar ko tieši tas nodarbojas.

Krieviņš arī norādīja, ka Eiropas Savienībā valsts pārvalde tiek uzskatīta par optimālu, ja tajā strādā 9,2% no iedzīvotāju skaita. Tieši tāda situācija šobrīd esot Latvijā, tomēr tādēļ nevarot atslābt. «Mēs esam vidējos rādītājos, bet tas neļauj mums atslābt. Manuprāt, jāiet vēl tālāk, nepārtraukti jādomā, kā varam uzlaboties,» teica Krieviņš.

Viņš piebilda, ka vājais posms valsts pārvaldē ir zināma apātija, proti, vēlme neko nemainīt. Lai gan paši valsts pārvaldes darbinieki zina, kur ir liekas darbības un lieki izdevumi, neviens nenāk klajā ar priekšlikumiem, sacīja Valsts kancelejas direktors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu