Ušakova plāns: dārgā «Rīdzinieka karte» jāpērk pašvaldībām, nevis personām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iespēja iegādāties «Rīdzinieka karti» par 775 eiro ir piedāvājums pašvaldībām, nevis privātpersonām, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» pauda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Ušakovs atzina, ka diez vai «Rīdzinieka karti» iegādāsies individuāli klienti. Viņš norādīja, ka šī cena ir domāta pašvaldībām, kas vēlas palīdzēt saviem iedzīvotājiem, kuri strādā Rīgā, bet ir deklarēti citviet, līdz ar to Rīga nesaņem šo iedzīvotāju maksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli.

«Rīga no saviem nodokļiem to var izdarīt priekš saviem iedzīvotājiem. Vai to var citas pašvaldības - skatīsimies,» pauda Rīgas mērs, piebilstot, ka pakalpojums vairāk ir domāts Pierīgas pašvaldībām.

Viņš akcentēja, ka no 1.jūlija nerīdziniekiem šajā kontekstā nekas nemainīsies.

Jau vēstīts, ka no 1.jūlija, samaksājot 775 eiro, «Rīdzinieka karti» varēs iegādāties ikviens, kurš to vēlēsies, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas vai piederošā īpašuma adreses, otrdien lēma Rīgas dome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu