Premjers: jācīnās par saviem cilvēkiem, jo par viņiem cīnās arī no citas puses

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Mums ir jācīnās par saviem cilvēkiem, jo ir sajūta, ka par viņiem cīnās arī no citas puses, intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis. Viņš uzsvēra, ka viens no šobrīd svarīgākajiem Latgales reģionā darāmajiem darbiem ir cīņa par informatīvo telpu.

Viņš uzsvēra, ka viens no šobrīd svarīgākajiem Latgales reģionā darāmajiem darbiem ir cīņa par informatīvo telpu. «Ir iedzīvotāji, kuriem acīmredzot ir nepieciešama informācija krievu valodā. Ja tās nebūs, viņi vienkārši aizies vieglāko ceļu,» pauda premjers.

Tāpat būtu vairāk jāpievēršas publiskām diskusijām Latgalē, teica Kučinskis, kā pozitīvu minot plānoto Latgales kongresu. Tajā jāiesaista visi Latgales iedzīvotāji, nevienu nešķirojot, uzsvēra Kučinskis.

Runājot par to, ka esot plānots pieņemt politiskus lēmumus, kas kalpotu kā pretimnākšana nepilsoņiem, Kučinskis teica, ka pilsonība nav dāvana, ko var vienkārši dalīt. Turklāt viņam esot aizdomas, ka daļa nepilsoņu nemaz nevēlas iegūt Latvijas pilsonību, jo tad secen ejot dažādi labumi, piemēram, atvieglojumi ceļam uz Krieviju.

Kā ziņots, «Latvijas Avīze» vēstīja, ka diskusija par naturalizāciju notikusi Simtgades padomē, kur darbojas Valsts prezidents Raimonds Vējonis kopā ar eksprezidentiem. Kā vēsta laikraksts, padomes pārstāvji esot apgalvojuši, ka par konkrētiem risinājumiem runāt esot pāragri.

Arī Valsts prezidenta kancelejā izveidotā ekspertu grupa meklē dažādus risinājumus, piemēram, valodas lietošana sabiedriskajā telpā, norāda laikraksts.

Ekspertu grupa arī analizēšot iespējas samazināt nepilsoņu skaitu, īpaši attiecībā uz bērniem. Kā laikrakstam apgalvoja ekspertu grupas vadītāja Liesma Ose, varot būt runa par Latvijā dzimušajiem bērniem vai arī atsevišķiem naturalizācijas atvieglojumiem, bet ne par pilnīgu nepilsoņa statusa atcelšanu.

Savukārt, kā iepriekš norādīja pašreizējā Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskā padomniece Kristīne Jaunzeme, Simtgades padomē valsts prezidenti vien vispārīgi pieskārušies jautājumam par nepilsoņu lielo skaitu. «Nekādas konkrētas iniciatīvas šobrīd netiek ne izstrādātas, ne arī virzītas,» viņa piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu