Otto Ozols Krievijas televīzijā: Dabūsiet pa purnu tā, ka maz neliksies!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latviešu publicists Otto Ozols ir viens no retajiem viedokļu paudējiem Latvijā, kas atsaucas Krievijas televīziju uzaicinājumiem piedalīties diskusijās. Tās pazīstamas ar izteikti naidīgu atmosfēru un lielākoties tajās normāla parādība ir nepatīkamu viedokli vienkārši pārkliegt, tāpēc, lai piedalītos tajās, nepieciešams zināms rūdījums un bezkaunība. Piedaloties NTV raidījumā «Mesto vstreči» pagājušajā nedēļā, kurā diskutēts par NATO, Ozols diskusijas karstumā skaļi un skaidri pateica - Latvijai ir spēcīgi sabiedrotie, un, ja Krievija mēģinās apdraudēt Latvijas suverenitāti, «dabūs pa purnu tā, ka maz neliksies!»

Ozols TVNET atzina, ka sākotnēji nav gribējis braukt, taču nolēmis: «Jāizmanto iespēja pateikt krieviem, ka neviens te netaisās uzbrukt, jo visi labi zina, ka krievi ir ļoti drosmīgi, aizstāvot Krieviju.»

Raidījumā publicists skaidroja, ka Latvija ir kā māja, kurai 20.gadsimtā divreiz ir uzlauztas durvis un tā ir izlaupīta. Saprotot, ka vieniem pašiem mums sevi ir grūti aizstāvēt, Latvija pievienojusies NATO, lai vienkārši nodrošinātu sev papildu drošību, un šajā sadarbībā nav nekādas iedomātas NATO agresijas.

Ozols atzīst, ka atmosfēra raidījumā bijusi drausmīga un oponenti izturējušies ļoti naidīgi. «Bet es biju nolēmis ļoti stingri izskaidrot, ka Latvija 20.gadsimtā bija neitrāla un piedzīvoja smagu traģēdiju, 50 gadu okupāciju. Tagad paši esam lūguši uzticamus sabiedrotos [NATO] mūs aizsargāt. Un to skaidroju ļoti mērķtiecīgi. Bet nekauņam atbildēju tā, kā viņš saprot. Lūpa šim pēc tam raustījās.»

Jautāts, kāda palikusi pēcgarša pēc piedalīšanās raidījumā, Ozols rezumē: «Es nezinu. Vismaz mēģināju. No otras puses -

ļoti skaļi un skaidri pateicu. Šoreiz bez kaujas brīvību neatdosim. Ja viņi mēģinās atkārtot Ukrainu, tad tā dabūs pa purnu.

Domāju, ka «kremlini» [Kremļa propagandisti] tikai šādu valodu saprot un respektē.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu