Kozlovskis: dzīvesvietas atrašanas jautājums bēgļiem risinās ļoti lēni

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jautājums par dzīvesvietas atrašanu patvēruma meklētājiem pēc bēgļa vai alternatīvā statusa iegūšanas risinās ļoti lēni, intervijā Latvijas Televīzijas «Rīta Panorāmā» atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

«Jautājums, kas mani uztrauc, kad šīs personas saņems šo statusu, lai būtu tā, ka viņām patiešām būtu, ko darīt un kur dzīvot. Šodien ļoti lēni šis jautājums risinās. Šobrīd mums ir vairākas personas ar statusu Muceniekos, kuriem pašlaik nav atrasta dzīvesvieta. Pāris ģimenes ir atradušas, bet tas nav vienkārši,» viņš stāstīja.

Patvēruma meklētāju centrā, kas atrodas Mucenieku ciemā, var uzturēties līdz statusa iegūšanai. Pēc ministra vārdiem, «būsim reāli, uz ielas mēs viņus, protams, nemetīsim, tas ir nepieņemami». Valdības rīcības plāns paredz, ka attiecīgajām organizācijām šis jautājums ir jārisina. Ar patvēruma meklētājiem strādā Latvijas Sarkanais Krusts.

Kad Latvijā ieradīsies nākamā patvēruma meklētāju grupa pārvietošanas programmas ietvaros, konkrēti nav zināms, iespējams, pēc divām nedēļām, stāstīja Kozlovskis. Plāns ir mēnesī uzņemt 30 personu, tomēr vairāku mēnešu laikā Latvijā uzņēmusi kopumā tikai 23.

Jau iepriekš vēstīts, ka nevalstiskā organizācija «Patvērums «Drošā māja»», kam ir pieredze darbā ar trešo valstu pilsoņiem, iepriekš atzina, ka lielākās problēmas varētu būt tieši ar īres dzīvokļa atrašanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu