Imants Kalniņš: Latvija iet Eiropas Savienības un Tālo Rietumu pavadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvija pašlaik iet Eiropas Savienības (ES) un Tālo Rietumu pavadā - tas ir strupceļš, neredzu nekādas perspektīvas, intervijā laikrakstam «Neatkarīgā Rīta Avīze» pauž latviešu mūziķis, komponists Imants Kalniņš.

«Es neredzu tajā, kas notiek Latvijas politikā, veselā saprāta klātbūtni. Politika jau nav uztaisīt brokastis, pēc tam pusdienas, pēc tam - vakariņas. Politika ir redzēt, kas būs rīt, pēc mēneša... Kāda būs mūsu dzīve pēc gada un pēc pusgadsimta,» saka Kalniņš.

Intervijā viņš pauž, ka reiz viens karaspēks no Latvijas izvākts, bet tagad otrs tiekot vilkts iekšā. «Ņemot vērā to, ka tām militārajām grabažām un tiem svešajiem bataljoniem no militārā viedokļa nav nekādas nozīmes, tas parāda tikai šā nožēlojamā teātra dekoratīvo ārišķību. Veselā saprāta te nav,» strikts savos uzskatos ir Kalniņš.

Mūziķis arī kritizē Latvijas attiecības ar Krieviju. «Nesadarbojoties .. kaut vai ekonomiski, kaut vai tikai tirgojoties, tas ir trulums,» viņš pauž, sakot, ka Krievija ir potenciāls mūsu valsts stratēģiskais partneris gan ekonomiskā, gan drošības aspektā. «Bet šī iespēja diemžēl tiek palaista vējā,» viņš pauž.

Kalniņš piebilst, ka tikuši ignorēti «tie izdevīgie ekonomiskie, politiskie un nacionālās drošības aspekti, kādi būtu «neitrālai Austrumeiropai»». «Austrumeiropa kā reāls tilts, kā reāls faktors starp Austrumiem un Rietumiem... Bet turpināt to, ko Latvija pašlaik, ejot ES un Tālo Rietumu pavadā, dara, - tas ir strupceļš. Šeit es nekādas perspektīvas neredzu,» intervijā norāda Kalniņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu