Kučinskis: Latvijai svarīga tieša NATO klātbūtne Baltijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS), šodien Rīgā tiekoties ar Vācijas ārlietu ministru Franku Valteru Šteinmeieru, uzsvēris, ka Latvijas interesēs ir redzēt pietiekami lielu NATO starptautisko spēku klātbūtni, lai nodrošinātu ticamu atturēšanu, informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

«Vācijas iesaiste Baltijas valstīs ir garantija visa reģiona stabilitātei,» sacīja Kučinskis.

Abu valstu amatpersonas apsprieda jūlijā gaidāmo NATO samitu Varšavā. Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijas interesēs ir redzēt pietiekami lielu NATO starptautisko spēku klātbūtni, lai nodrošinātu ticamu atturēšanu.

Kučinskis norādīja, ka turpinās darbs, lai stiprinātu drošību un stabilitāti Eiropas kaimiņos un pasaulē. Tāpat tiek turpināts darbs, lai pārvarētu migrācijas krīzi. Vienlaikus Ministru prezidents uzsvēra, ka mēs nedrīkstam aizmirst arī par ekonomisko izaugsmi, un izteica gandarījumu, ka izaugsmes veicināšana ES ir nākamās Eiropadomes dienaskārtībā.

Tāpat Kučinskis informēja Vācijas ārlietu ministru par valdības īstenotajām reformām, kas vērstas uz uzņēmējdarbības vides uzlabošanu. «Esmu pārliecināts, ka radīti priekšnoteikumi vēl veiksmīgākai abu valstu ekonomiskajai sadarbībai,» sacīja Ministru prezidents.

Abu valstu pārstāvji pievērsās arī migrācijas jautājumam. Kučinskis pauda, ka migrācija ir izaicinājums, ko valstis nevar atrisināt vienas pašas, un ir nepieciešami kopīgi centieni.

Abu amatpersonu tikšanās ir turpinājums Ministru prezidenta vizītei Vācijā aprīļa beigās. Šis gads abu valstu attiecībās ir īpašs - tiek pieminēti 95 gadi kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas un 25 gadi kopš to atjaunošanas pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu