Vējonis: VID pašiem ir jāatjauno sava reputācija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Ir būtiski VID sakārtoties pašam, lai atjaunotu reputāciju, kas ir būtiski cietusi pēdējo mēnešu laikā,» piektdien LTV «Rīga Panorāma» teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Savukārt uz jautājumu, vai VID ģenerāldirektorei Inārai Pētersonei būtu jāpamet amats, Vējonis norādīja, ka «tā ir viņas pašas izšķiršanās».

Valsts prezidents atzīmēja, ka VID vadītāja šobrīd noteikti izjūt spiedienu un tas, vai viņa paliks amatā, būs atkarīgs no tā, cik spēcīgs cilvēks viņa ir.

Pētersone iepriekš intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» neizslēdza iespēju pamest darbu VID.

Viņa, runājot par pagājušajā nedēļā izplatīto anonīmo vēstuli, kurā vēstīts par Pētersones ģimenes īpašumiem, atgādināja vēstulē teikto, ka šādi materiāli būs tikai sākums. «Es ar to rēķinos. Vienlaikus apsveru iespēju dzīvē arī darīt kaut ko citu un ļaut kādam citam šo tik vieglo kuģi pastūrēt. Trīs gadi šajā medusmaizē ir daudz, un to var saprast tikai tie, kuri kaut ko tādu ir darījuši,» teica Pētersone.

Tāpat Pētersone intervijā norādīja, ka ir bijuši mēģinājumi ietekmēt viņas lēmumus saistībā ar darbinieku pārcelšanu citā darbā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu