Ģimenes ārsti: Daļa pacientu var nesagaidīt solītos uzlabojumus pēc vairākiem gadiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Daļa pacientu var nesagaidīt Veselības ministrijas (VM) 2018.gadā solītos uzlabojumus veselības aprūpes sistēmā, šādu viedokli šorīt LNT pauda Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vadītāja Sarmīte Veide, kura savulaik vēlēšanās kandidējusi «Vienotības» sarakstā.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija šodien pie Ministru kabineta rīkos protesta akciju, kurā ģimenes ārsti prasīs «tūlītēju rīcību» vairāku aktuālu problēmu risināšanā. Veide stāstīja, ka protestētāju nebūšot īpaši daudz - ieradīšoties tikai ārstu delegāti, tādējādi pārstāvība būšot vairāk kvalitatīva, nevis kvantitatīva.

Veide atgādināja, ka organizācijas divas galvenās prasības ir samazināt rindas uz izmeklējumiem, kas jau pārsniedzot saprāta robežas, un nodrošināt vienlīdzīgu samaksas palielinājumu visiem ārstiem.

Pēc asociācijas vadītājas stāstītā, pašlaik rindām un citām problēmām veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) atrisinājumu sola 2018.gadā, bet pacienti nevar gaidīt, jo daudzi, piemēram, onkoloģiskie pacienti, šo gadu var arī nesagaidīt.

Pirmās izmaiņas veselības aprūpē tiekot solītas no šā gada jūlija, taču papildus finansējuma reformām neesot, tāpēc Veide šaubās, vai tiešām tiks sasniegts kāds efekts. Veide mudināja valdību izdarīt izvēli, kas ir tās prioritātes - pacienti vai, piemēram, miljonu tērēšana Saeimas autobāzei.

Ja uzlabojumu nebūs, tad Ģimenes ārstu asociācija vēlreiz vērtēšot situāciju un, iespējams, prasīs ministra demisiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu