Čakša: Neuzticības izteikšana RAKUS valdes locekļiem bijusi pārsteidzīga

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Veselības ministres amatam virzītā Anda Čakša uzskata, ka lēmums par neuzticības izteikšanu Austrumu klīniskās universitātes (RAKUS) valdes locekļiem Anitai Slokenbergai un Viesturam Bokam bijis pārsteidzīgs.

Intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» Čakša norādīja, ka, zinot veselības aprūpes sistēmu šobrīd, ir jāskatās rūpīgi - kas īsti tur ir noticis. Tāpat viņa atzina, ka Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre Solvita

Zvidriņa ir rīkojusies pārsteidzīgi, atceļot abus ārstus no ieņemamā amata.

Savukārt, vaicāta par to, kā plāno sastrādāties ar veselības nozares organizācijām, Čakša intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» uzsvēra, ka plāno ar tām runāt. «Es nevaru pieņemt lēmumus, neredzot, kā viņi strādā.

Svarīgi iesaistīt lēmumu pieņemšanā visus,»

teica Čakša.

VM, reaģējot uz demisionējošā veselības ministra Gunta Belēviča saņemtajiem veselības pakalpojumiem, iespējams, apejot rindu, piektdien izteica neuzticību RAKUS valdes priekšsēdētājai Slokenbergai un slimnīcas valdes loceklim Bokam. Savukārt premjers Māris Kučinskis un veselības ministra pienākumu izpildītājs Uldis Augulis apturēja lēmuma izpildi par abu valdes locekļu atstādināšanu no amata. Tāpat piektdien no amata tika atstādināts Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) vadītājs Viesturs Krūmiņš.

Reaģējot uz notikušo, Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) prasījusi ministru prezidentam Kučinksim izvērtēt Zvidriņas rīcību un atjaunot amatā Krūmiņu. LĀB vadītājs Pēteris Apinis norādīja, ka vēstulē premjerministram izteikts lūgums izvērtēt Zvidriņas rīcību. «Brīdī,

kad ir skaidrs, ka ministrs ir sastrādājis visādas blēdības, kāpēc par vainīgo ir jāatstāj kāds cits?»

pauda LĀB priekšsēdētājs, piebilstot, ka «bijis daudz kategoriskāk noskaņots, [bet] LĀB valde bija maigāk noskaņota, tāpēc lēmums ir tikai izvērtēt nevis pieprasīt uzreiz viņas demisiju».

Savukārt

RAKUS Ārstniecības padome pieļauj, ka VM valsts sekretāres rīkojums par Slokenbergas un Bokas neatbilstību amatam ir politiska izrēķināšanās.

Pirmdien RAKUS Ārstniecības padome pulcējās uz ārkārtas sēdi, kurā tika pieņemts lēmums paust savu nostāju un nosūtīt vēstuli Kučinskim un veselības ministra pienākumu izpildītājam Augulim ar lūgumu atcelt VM valsts sekretāres rīkojuma izpildi par Slokenbergas un Bokas neatbilstību amatam.

Tāpat vēstīts, ka piektdien no ministra amata atkāpās Belēvičs. Viņš arī izstājās no Latvijas Zaļās partijas un pirmdien nolika Saeimas deputāta mandātu. Piektdien kļuva zināms, ka veselības ministra amatam varētu tikt virzīta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja Čakša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu