ASV pārstāvis NATO: ir bažas par Krievijas patiesajiem nodomiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/LETA

NATO nemeklē konfrontāciju ar Krieviju, taču tās rīcība Ukrainā aliansē rada bažas par Krievijas patiesajiem nodomiem, intervijā un izdevumam «Defence Matters» norādīja ASV misijas NATO Politikas un ekonomikas nodaļas vadītājs Tamirs Vasers.

Taujāts par gaidāmo Varšavas samitu un lēmumiem, kas tiks pieņemti attiecībā uz Baltijas valstīm, viņš skaidroja, ka Baltijas valstīm svarīgākais šajā samitā būs sniegtais apliecinājums par alianses vienotību, saskaroties ar jaunajiem drošības izaicinājumiem. Raugoties no Baltijas valstu skatupunkta, tas ir īpaši nozīmīgi saistībā ar Krieviju, taču tikpat nozīmīgi tas ir saistībā ar drošības draudiem, kurus rada teroristiskā organizācija «Islāma valsts» jeb «Daesh».

Tāpat jāraugās uz nestabilitāti dienvidu pusē, kas ir nozīmīgi visām alianses dalībvalstīm. «Ja jautājat par konkrētiem soļiem, tad ir sagaidāms, ka samitā tiks paziņoti detalizēti plāni, kā nodrošināt turpmāku alianses klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā,» viņš sacīja, norādot, ka tas aliansei ļaus pavirzīties uz priekšu pēc notikumiem Krimā, nonākot līdz nepieciešamajai atturēšanas politikai.

Sagaidāms, ka šādā veidā tiks sūtīts skaidrs signāls Krievijai vai arī jebkuram citam potenciālajam agresoram, ka alianse ir pilnībā gatava aizsargāt savas dalībvalstis un jebkurš uzbrukums nepaliks bez sekām.

Viņš arī pārliecinoši norādīja, ka ar papildu karavīru nosūtīšanu uz minētajām valstīm tiks sasniegts vēlamais rezultāts. «Šādā veidā mēs samazināsim jebkurus pieņēmumus, kas var rasties kāda galvā, ka NATO nav pilnībā gatava nodrošināt drošības situāciju Baltijas valstīs,» norādīja Vasers.

Taujāts, vai tā domās arī Kremlī, viņš uzsvēra, ka pašlaik nozīmīgākais ir sūtīt nepārprotamu signālu par alianses apņemšanos un kopīgo drošības situāciju.

«Mēs neraugāmies uz Krieviju kā uz ienaidnieku. Mēs nemeklējam konfrontāciju ar Krieviju, taču tās rīcība Ukrainā rada mūsos bažas par Krievijas patiesajiem nodomiem,» viņš sacīja, norādot: ja Krievija spers kādus soļus Baltijas valstu virzienā, tam sekos skaidrs apliecinājums, ka cena tam vienkārši būs pārāk augsta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu