Rīgas Dome: Lietusgāzes Rīgā «nebija ārkārtas situācija»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/@_affair

21.jūnijā Rīgā lietusgāžu laikā izveidojās ārkārtas situācija, kad pamatīgi applūda vairākas ielas un dziļo peļķu dēļ tika ievērojami traucēta gājēju un transporta satiksme. Tomēr RD Satiksmes departamenta pārstāves Ilzes Dimantes paustā Rīgas domes nostāja acīmredzami neatbilst realitātei: «Nevar piekrist, ka vakar novērojamā situācija lietusgāžu laikā vērtējama kā kritiska,» TVNET pastāstīja RD pārstāve.

Dimante uzsvēra, ka vakar piedzīvotās lietusgāzes bija tik stipras un intensīvas, ka pat vismodernākais aprīkojums nespētu tikt galā ar šādu ūdens daudzumu. Dimante minēja, ka vakar īsā laika sprīdī nolija aptuveni divas trešdaļas no mēneša nokrišņu normas, tādēļ nav brīnums, ka ūdens kolektori nespēja novadīt milzīgo lietus ūdens daudzumu.

Dimante apgalvoja, ka stundas līdz divu laikā lietus ūdens bija aizvadīts un Rīgas ielas bija izbraucamas. Dimante negribēja piekrist apgalvojumam, ka vakar novērojamā situācija lietusgāžu laikā vērtējama kā kritiska, jo lietus ūdeņu kolektori savas funkcijas pakāpeniski izpildīja, savukārt tie cilvēki, kas publicēja fotogrāfijas ar applūdušām ielām, to darīja lietusgāžu laikā, kad ūdens līmenis bija paaugstināts.

Šobrīd gandrīz visas Rīgas ielas ir sausas. Ūdens sūknēšanas darbi vēl norisinās Čiekurkalnā, taču tā, pēc Dimantes sniegtās informācijas, šobrīd esot vienīgā vieta pilsētā.

Ir vasara, un ar šāda veida lietusgāzēm ir jārēķinās, neuztverot tās par kaut ko ārkārtēju, paziņoja Dimante.

Jau ziņojām, ka otrdien, 21.jūnija pēcpusdienā Rīgu piemeklēja grandiozas lietusgāzes, kuru laikā vairākas Rīgas ielas ielas pamatīgi applūda, radot satiksmes plūsmas traucējumus un sabiedriskā transporta kavēšanos lielā daļā pilsētas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu