Hermanis: Lielbritānijas izstāšanās no ES ir laba ziņa un Eiropai dod cerību

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) ir laba ziņa un Eiropai dod cerību, ka varētu notikt atgriešanās pie idejas par Eiropu kā nacionālu valstu savienību, aģentūrai BNS sacīja režisors Alvis Hermanis.

«Lielbritānijas aiziešana ir laba ziņa un Eiropai dod cerību, ka varbūt atgriezīsimies pie idejas par Eiropu kā nacionālu valstu savienību. Šobrīd visi Eiropas iedzīvotāji katrā valstī ir sadalījušies divās daļās. Tie, kuri tic nacionālas valsts idejai un tie, kuri redz Eiropu kā «kausējamo katlu«. Pirmo kļūst arvien vairāk, jo globālās ekonomikas un atvērtā tirgus priekšrocības izjūt tikai sabiedrības mazākums, pārsvarā pilsētnieki,» pauda režisors.

Hermanis arī norādīja, ka aizvien vairāk cilvēku pretosies šādam globālismam.

«Globālisma koncepts no tīri ekonomiska sen ir pārtapis par ideoloģisku. Bet demokrātijas apstākļos vairākums arvien vairāk tam pretosies un vēlēšanas dažādās Eiropas valstīs tuvākā nākotnē to tikai apstiprinās. Kreisie un liberālie politiķi šobrīd ir nostājušies pret tautu. Nevelti Francijā tauta jau mēnešiem streiko pret sociālistu valdību. Tas ir absurds, kurš simbolizē visu šo sarežģīto situāciju, kurā mūs ir ieveduši Eiropas politiķi. Nākošnedēļ Brisele atsāks sarunas ar Turciju par tās uzņemšanu EU. Lielbritāniju nomainīt ar Turciju. Brīnišķīgs plāns,» sacīja Hermanis.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Lielbritānijas izstāšanos no ES atbalstījuši 51,9% referenduma dalībnieku. Par izstāšanos nobalsojuši 17,4 miljoni referenduma dalībnieku, bet par palikšanu ES - 16,1 miljons. Līdz ar to izstāšanās piekritēju balsu pārsvars ir nepilni 1,3 miljoni.

Tāpat vēstīts, ka Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons piektdien paziņoja, ka līdz viņa vadītās Konservtīvo partijas konferencei oktobrī atstās premjera amatu, un ka sarunas par Lielbritānijas izstāšanos no ES jāvada jaunai valdībai. «Britu tautas griba ir norādījums, kas ir jāpilda,» sacīja Kamerons žurnālistiem pie savas rezidences Londonas Dauningstrītā.

Viņš solīja, ka tuvākajos mēnešos centīsies «stabilizēt kuģi», tomēr uzsvēra, ka līdz oktobra sākumam, kad paredzēta partijas konference, ir jāatrod jauns līderis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu