Rinkēvičs: Vēl nav zināms, vai patiešām Lielbritānija izstāsies no ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lielbritānijā notikušajam referendumam par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) ir vairāk konsultatīvs statuss, jo gala lēmums ir jāpieņem valdībai un parlamentam, līdz ar to pastāv iespēja, ka valdība varētu bloķēt referenduma rezultātus, tam būtu juridisks spēks.

Šorīt intervijā LNT ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) atzina, ka pagaidām valdīs neziņa par tālāko, jo Lielbritānija līdz ar jaunas valdības veidošanu oktobrī oficiālu informāciju par izstāšanos no ES nesniegs.

«Domāju, ka tuvāko divu gadu laikā Lielbritānijas referenduma rezultātu dēļ nekādas pārmaiņas ES nav sagaidāmas. Turklāt Lielbritānijas referendums juridiski vēl neko nenozīmējot,» stāstīja Rinkēvičs.

Viņš norādīja, ka lēmums par izstāšanos no ES jāpieņem valdībai. Tāpēc teorētiski pastāv iespēja, ka Lielbritānijas valdība lēmumu bloķē.

Tāpēc jautājums, vai Lielbritānija izstāsies no ES, ir neatbildams, jo arī pašā Lielbritānijā valda šoks finanšu, politikas un drošības ziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu