Piebalgs: Jāseko, lai Latvijas piederīgos Lielbritānijā nediskriminētu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc Lielbritānijas referenduma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) svarīgākais ir raudzīties, lai Latvijas piederīgie Lielbritānijā netiktu diskriminēti, uzsver partijas «Vienotība» priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Piebalgs šodien pēc koalīcijas padomes sēdes norādīja, ka, ja Lielbritānija izstājas no ES, tur dzīvojošajiem Latvijas piederīgajiem ir jāsaglabā tādas pat tiesības kā šīs valsts pilsoņiem.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) piekrita, ka ir jānodrošina, lai tiek ievērotas Latvijas nacionālās intereses. Viņš reizē norādīja, ka tautas nobalsošanas iznākums ir signāls, ka ES ir jābūt valstu savienībai, nevis federālai institūcijai.

Gerhards pauda, ka «viena pagale nedeg», norādot, ka diezin vai briti tā būtu nobalsojuši, ja no ES birokrātijas nebūtu sagaidīta tikai klusēšana. Viņš uzsvēra, ka ES pēdējos gados nav devusi pietiekami skaidru vīziju, kā attīstīsies - vai tā būs būs virzība uz federalizāciju vai strādās kā valstu savienība. Ministrs pauda pārliecību, ka ES attīstīsies tikai tad, ja visa vara netiks koncentrēta Briselē, bet to veidos stipras valstis.

Savukārt Piebalgs norādīja, ka nepiekrīt Gerharda atziņai par ES birokrātiju, un pauda, ka liela loma bija negatīvi pret ES noskaņotajiem vietējiem medijiem.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% - par palikšanu blokā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu