Šteinbuka: Tā būtu politiska pašnāvība, ja Lielbritānijas valdība neņemtu vērā tautas viedokli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai gan Lielbritānijā notikušajam referendumam par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) ir vairāk konsultatīvs statuss, tā neņemšana vērā būtu Lielbritānijas valdības politiskā pašnāvība, šorīt intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Šteinbuka atzina, ka tas ir jāpieņem kā fakts, jo Lielbritānijas tauta ir izdarījusi savu izvēli, kas protams nav par labu ES. Tomēr, lai nomierinātu investorus un radītu stabilitāti finanšu tirgos, ir vajadzīga skaidra nostāja un rīcība no Lielbritānijas puses.

«Negribas zīlēt, kāds būs sarunu iznākums pēc šodien un rīt notiekošās Eiropas Padomes līderu sanāksmes, lai gan ir skaidri definēts, kā būtu jārīkojas dalībvalstīm, kas nolēmušas no ES izstāties,» sacīja Šteinbuka.

Tomēr viņa arī piebilda, ka visiem tagad zināmā 50.panta iedarbināšana neparedz skaidrus rīcības scenārijus, jo Lielbritānijas gadījums ir pirmais ES pastāvēšanas vēsturē, tāpēc nav skaidrs, kādas sekas tas var radīt.

Kā ziņots, Lielbritānijas izstāšanos no ES atbalstījuši 51,9% referenduma dalībnieku, liecina paziņotie galīgie rezultāti. Savukārt 48,1% balsotāju iestājušies par valsts palikšanu blokā, informēja Apvienotās Karalistes Vēlēšanu komisija.

Par izstāšanos nobalsojuši 17,4 miljoni referenduma dalībnieku, bet par palikšanu ES - 16,1 miljons. Līdz ar to izstāšanās piekritēju balsu pārsvars ir nepilni 1,3 miljoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu