Lielbritānija varētu īstenot vienu no esošajiem sadarbības modeļiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielbritānijai izstājoties no Eiropas Savienības (ES), tā varētu īstenot vienu no esošajiem sadarbības modeļiem vai arī veidots jauns, TVNET pastāstīja Ministru prezidenta Māra Kučinska preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Viņš norādīja, ka Eiropadomē valstis, tostarp NATO pārstāvji, izteica nožēlu par Apvienotās Karalistes referendumā pausto nostāju jautājumā par izstāšanos no ES un sanāksmē tika runāts par to, kā jāstrādā pie tā, lai ES stiprinātu, kā arī par iespējamajiem sadarbības modeļiem ar Lielbritāniju.

Lielbritānija varētu īstenot vienu no sešiem variantiem, kas tiek attiecināti uz citām valstīm, vai arī veidots cits variants. Trešdien, 29.jūnijā, sarunas tiks turpinātas.

Jau ziņojām, ka 23.jūnijā referendumā Lielbritānijā 52% dalībnieku nobalsoja par valsts izstāšanos no bloka, taču Lielbritānijas valdība vilcinās pieprasīt sākt izstāšanas procedūru saskaņā ar Lisabonas līguma 50.pantu. Lielbritānijas premjers Deivids Kamerons paziņojis, ka līdz rudenim atstās amatu, un izstāšanās sarunas ir jāvada nākamajai valdībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu