Čakša: RAKUS valdei šobrīd darbs ir jāturpina

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdei šobrīd darbs ir jāturpina, intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja veselības ministre Anda Čakša.

Ministre pastāstīja, ka ir devusi RAKUS valdei divus uzdevumus - pacientu identifikācijas un rindu kārtības sakārtošanu. Valdei par šo darbu izpildi ministrei atbilde būs jāsniedz nākamajā nedēļā. «Valdei šobrīd darbs ir jāturpina. Cilvēki jāvērtē pēc padarītajiem darbiem,» teica Čakša.

Jau vēstīts, ka RAKUS valde iepriekš ārkārtas dalībnieku sapulcē Veselības ministrijai (VM) iesniedza rīcības plānu pacientu rindu organizācijas uzlabošanai.

Tāpat sapulces laikā tika uzklausīts slimnīcas valdes viedoklis par paveikto un lemts par nepieciešamību veikt grozījumus kapitālsabiedrības statūtos, palielinot valdes locekļu skaitu līdz četriem, uz vakanto amata vietu izsludinot atklātu konkursu Ministru kabineta noteiktajā kārtībā.

VM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa iepriekš izteica neuzticību RAKUS valdes priekšsēdētājai Anitai Slokenbergai un slimnīcas valdes loceklim Viesturam Bokam. Savukārt premjers Māris Kučinskis un tā brīža veselības ministra pienākumu izpildītājs Uldis Augulis apturēja lēmuma izpildi par abu valdes locekļu atstādināšanu no amata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu