Šadurskis: par slikto situāciju izglītības sistēmā vainojama arī arodbiedrība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pie sliktās situācijas izglītības sistēmā daļēji vainojama arī Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA), tikšanās laikā ar LIZDA paziņoja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Tikšanās laikā ministrs skaidroja, ka pašlaik izglītības nozarē, tostarp internātskolu sakarā, ir vairāki aspekti, kuros nav skaidrs, kur paliek finansējums, kas liek secināt, ka nauda tiek iztērēta nelietderīgi.

Pēc Šadurska runas no zāles izskanēja jautājums, kas tad ir vainojams šādā situācijā, bet ministrs paziņoja, ka arodbiedrība. Zālē esošie arodbiedrības pārstāvji šādu paziņojumu uzņēma ar sašutumu, un izcēlās troksnis.

Ministrs pēc tam skaidroja, ka ministra amatā ir divas reizes un pašlaik ministra krēslu ieņem samērā neilgu laiku, bet arodbiedrība ir pastāvējusi visu laiku, tāpēc LIZDA bija daudz lielākas iespējas vērst uzmanību uz problēmām un tās risināt.

LIZDA vadītāja Inga Vanaga pēc tikšanās ar izglītības un zinātnes ministru pauda sarūgtinājumu, ka arodbiedrības un citu sadarbības partneru viedoklis netiek ņemts vērā. «Ministrija pilnīgi un galīgi neiklausās,» teica Vanaga un pieļāva, ka, visticamāk, ministrija nezina, kas ir kompromiss.

Vienlaikus ceturtdien LIZDA paredzēta tikšanās ar premjeru Māri Kučinski, lai turpinātu sarunas par jauno pedagogu darba samaksas modeli.

Šadurskis trešdien viesojas pie LIZDA, lai runātu par jauno pedagogu darba samaksas modeli, kas nākamnedēļ tiks skatīts valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu