Rasnačs uzskata, ka «skapja lieta» ir izsmelta. Izdarīja, atvainojās un aizmirstam?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Patlaban jautājums saistībā ar dienesta automašīnas izmantošanu privāta skapja pārvešanai «ir izsmelts», TVNET pastāstīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK). Līdz ar to pagaidām citi komentāri netiek sniegti un uz papildu jautājumiem Rasnačs neatbild.

Savukārt Valsts kontrole, komentējot tieslietu ministra rīcību, ministrijas autotransportu izmantojot, lai pārvestu privāto skapi, uzsver, ka likumā nevienā punktā šāda rīcība netiek pieļauta. Tas nozīmē, ka publiskas personas īpašumā, valdījumā vai lietošanā esošs transports izmantojams tikai darba vajadzībām, amata pienākumu pildīšanai.

Tieslietu ministrs šā gada pavasarī, pārceļoties uz savu jauno mājokli, ar Tieslietu ministrijas (TM) mikroautobusu «steidzamības kārtībā» pārvedis privātu skapi, liecina TVNET rīcībā nonākusī informācija.

Rasnača preses sekretārs Andris Vitenburgs apstiprinājis, ka 30.marta pusdienas pārtraukumā nepilnu stundu ministrs izmantojis sava skapja pārvešanai, kas notikusi «steidzamības kārtībā» pusdienas pārtraukumā - ar TM lietošanā esošo mikroautobusu «VW Caravelle» no Āgenskalna uz Rīgas centru. Par degvielu ministrs iedevis 20 eiro TM šoferim. Atskaiti par to, vai minētā naudas summa iztērēta tieši degvielai, ministrs gan neesot prasījis.

Rasnačs tikmēr publiski atvainojies visiem, kam ar savu rīcību, izmantojot ministrijas transportu privāta skapja pārvadāšanai, nodarījis kaitējumu, atzīstot, ka izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkāpumu.

«Mana rīcība nav bijusi profesionāla, tāpēc publiski vēlreiz atvainojos. Tas bija ārkārtas gadījums, kas prasīja no mana pusdienu pārtraukuma 40 minūtes,» skaidroja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu