Latkovskis aicina domāt, kā novērst terorisma pārcelšanos uz Eiropu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašlaik ir aktuāls jautājums par to, kā Rietumu līderi spēj nepieļaut terorisma pārcelšanos uz Eiropu, Ameriku vai kādu citu vietu, norādīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V).

Taujāts, vai saistībā ar teroraktiem Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā drošības draudi pastāv arī Latvijai, Latkovskis atgādināja, ka Drošības policija (DP) no rīta jau paziņoja, ka draudu līmenis Latvijā nav paaugstinājies. «Ir profesionāla sistēma, par ko atbild cilvēki, kuri pārvalda drošības situāciju valstī, viņu atzinums ir šāds,» pamatoja deputāts.

Latkovskis arī atgādināja, ka šis nav pirmais terorakta gadījums Stambulā. Līdz ar to ir jautājums par to, kā Rietumu līderi spēj nepieļaut terorisma pārcelšanos uz Eiropu, Ameriku vai kādu citu vietu, proti, kā ierobežot un nepieļaut šādus gadījumus. Politiķis piebilda, ka pēc teroraktiem Parīzē un Briselē atbilde uz šo jautājumu vēl nav atrasta.

Tāpat Latkovskis uzsvēra: lai gan situācija Stambulā ir smaga, nevajag to pārnest uz Latviju. Teroristiem ir vajadzīgi lieli, redzami, atpazīstami mērķi pasaulē, bet Latvija un Rīga nav šādi mērķi, pauda Latkovskis, piebilzdams, ka tas nenozīmē, ka Latvijai nepārtraukti nav jāuzrauga situācija.

Atbildot uz jautājumu, kā vajadzētu cīnīties ar grupējumu «Islāma valsts», Latkovskis norādīja, ka tas jādara aktīvāk. Viņš arī uzskata, ka rietumvalstis «savā laikā» novēloti iesaistījās situācijas uzlabošanā. Latkovskis arī pauda nožēlu, ka Rietumos trūkst līderu, kas nebaidītos pieņemt nepopulārus lēmumus. Līdz ar to «Islāma valsts» realizē teroraktus ne tikai Tuvajos Austrumos, bet arī Eiropā, kā arī ir radusies bēgļu plūsma.

Jau ziņots, ka Turcijas lielākās pilsētas Stambulas Ataturka lidostā otrdienas vakarā, uzspridzinoties trīs teroristiem pašnāvniekiem, kā arī teroristu sarīkotajā apšaudē tika nogalināti 36 cilvēki, bet 136 ievainoti. Turcijas amatpersonas pieļauj, ka teroraktu varētu būt sarīkojis džihādistu grupējums «Islāma valsts».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu