Politologs: Rasnača sods ir jezga, par kādu šī «skapja lieta» ir pārvērtusies

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) saņemtais sods par skapja pārvadāšanu, izmantojot Tieslietu ministrijas (TM) rīcībā esošu transportlīdzekli, ir jezga, par kādu šis gadījums ir pārvērties, uzskata politologs Filips Rajevskis.

Viņš piebilda, ka gadījumu ar skapja pārvadāšanu, kas savā ziņā ir komisks, cilvēki pirms vēlēšanām atcerēsies.

Rajevskis norādīja, ka Rasnača gadījumu nevajadzētu salīdzināt ar Gunta Belēviča situāciju, kurš pēc neētiskas rīcības atkāpās no veselības ministra amata.

«Ir liela diference starp Rasnaču un Belēviču. Belēvičs cīnījās un runāja par to, lai viņa pārraudzītajā nozarē tiktu pārtraukts tas [valsts apmaksātu medicīnas pakalpojumu saņemšana, apejot rindu], uz ko pats Belēvičs iekrita. Bet par Rasnaču ir stipri vienkāršāks stāsts.

Tur ir runa par realitātes zudumu, kas raksturīgs politiķiem, kuri ilgi atrodas «augstumos»,»

sacīja politologs.

«Tikai ir jautājums –

vai viņš pats un viņa kolēģi no tā izdarīs secinājumus?»

vaicāja politologs, atgādinot, ka savulaik dienesta automašīnu izmantošana privātām vajadzībām deputātu vidū bija teju hroniska.

Pēc Rajevska domām, Rasnačs kā cilvēks, kurš mīl izmantot sociālos medijus, varēja atrast kādu, kurš viņam par 20 eiro aizvestu skapi, nevis to lūgt sev padotajam šoferim.

Jau ziņots, ka Rasnačs, pārceļoties uz savu jauno mājokli, izmantojis TM rīcībā esošu transportlīdzekli, lai pārvestu skapi. Ministrs par savu rīcību otrdien atvainojās, norādot, ka izdarījis rupju profesionālās ētikas pārkapumu, taču likumu pārkāpis viņš neesot.

Ministrs uzsvēra, ka privāto transportu nav nolīdzis, jo tas esot bijis ārkārtas gadījums

- skapja transportēšana veikta pusdienu pārtraukuma laikā un ministrs procesam ziedojis 40 minūtes no sava pusdienlaika. Viņš arī pastāstīja, ka ir veicis samaksu par patērēto degvielu, taču nekādus dokumentālus pierādījumus tam neesot prasījis.

Rasnačs arī sacīja, ka

viņš skapi vedis no sava dzīvokļa pie līgavas.

Saistībā ar šo lietu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis informācijas izvērtēšanu. Pēc tās izvērtēšanas KNAB lems, vai ir pamats sākt izmeklēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu