Kučinskis: Eiropadomes sanāksmē bija jūtama dalībvalstu interese Lielbritānijai nepārraut saites ar ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Briselē notikušajā Eiropadomes sanāksmē bija jūtama dalībvalstu interese Lielbritānijai nepārraut saites ar Eiropas Savienību (ES), šorīt intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Par to liecinājis fakts, ka sanāksmes laikā izskanējušās runas bija krasi atšķirīgas no paustajiem apgalvojumiem, kas bija izteikti pirmajās dienās pēc notikušā referenduma.

«Uzreiz varēja just, ka

emociju vilnis ir noplacis un tagad sācies brīdis, kad jānonāk pie reāla iznākuma,

lai gan ir skaidrs, ka ātrāk par septembri, kad tiks izveidota jaunā Lielbritānijas valdība, skaidrības nebūs,» piebilda Kučinskis.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons Kučinskim solījis nepieļaut viesstrādnieku diskrimināciju savā valstī pēc notikušā referenduma.

Briselē notiekošajā Eiropadomes sanāksmē Kučinskis uzsvēris, ka Latvijas valdība darīs visu iespējamo, lai aizstāvētu savas nacionālās, Latvijas valstspiederīgo Lielbritānijā un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu kopējās intereses. Viņš klātesošajiem norādījis, ka Lielbritānijā dzīvo liels skaits Latvijas valstspiederīgo un valstij ir svarīgs šo cilvēku turpmākais liktenis.

Premjers saņēmis Kamerona apliecinājumu, ka viņš iestāsies par Latvijas, kā arī Polijas un Rumānijas pilsoņu drošību, kā arī netiks pieļauta šo cilvēku diskriminācija.

Savukārt Kučinskis no savas puses arī atgādinājis, ka Latvija arī turpmāk atbalstīs ES integrācijas procesā sasniegto, bet galvenais uzsvars tālākajās diskusijās tiks likts uz pasākumiem un idejām, kas atjauno sabiedrības atbalstu un pilsoņu uzticēšanos ES, veicina ES drošību, kā arī sociālekonomisko attīstību un globālo konkurētspēju.

Saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no ES tiek pieļauta iespēja īstenot kādu no pašreizējiem sešiem modeļiem, kādi pastāv starp ES un valstīm, kas neatrodas šajā valstu savienībā. ES valstu līderi arī pieļauj, ka pārrunu rezultātā tiks izveidots pavisam jauns modelis starp ES un Lielbritāniju.

Kā ziņots, Lielbritānijas izstāšanos no ES atbalstījuši 51,9% referenduma dalībnieku, liecina paziņotie galīgie rezultāti. Savukārt 48,1% balsotāju iestājušies par valsts palikšanu blokā, informēja šīs valsts vēlēšanu komisija.

Par izstāšanos nobalsojuši 17,4 miljoni referenduma dalībnieku, bet par palikšanu ES - 16,1 miljons. Līdz ar to izstāšanās piekritēju balsu pārsvars ir nepilns 1,3 miljoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu