Vējonis: ES ir jāmazina birokrātija un jāļauj lēmumus vairāk pieņemt nacionālā līmenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Eiropas Savienībai (ES) ir jāmazina birokrātija un jāļauj lēmumus vairāk pieņemt nacionālā līmenī, to, runājot par Lielbritānijas referenduma rezultātiem, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš ir pārliecināts, ka pašlaik visā ES notiek kļūdu analīze, kas tika izdarīts nepareizi, kādēļ Lielbritānijas pilsoņi nolēma izstāties no ES. Vējonis uzskata, ka šis lēmums ir saistīts ar pārlieku lielo ES birokrātiju. Birokrātija esot par lielu un esot pārāk daudz normatīvisma.

Valsts prezidents norādīja, ka ES jādod vairāk tiesību dažādus jautājumus izlemt nacionālā līmenī. Kā piemēru viņš minēja lēmumus, kas saistīti ar ģenētiski modificēto organismu apriti. Savukārt drošības jautājumi, banku uzraudzībai jāpaliek ES līmenī.

Kā ziņots, Lielbritānijas izstāšanos no ES atbalstījuši 51,9% referenduma dalībnieku, liecina paziņotie galīgie rezultāti. Savukārt 48,1% balsotāju iestājušies par valsts palikšanu blokā, informēja šīs valsts vēlēšanu komisija.

Par izstāšanos nobalsojuši 17,4 miljoni referenduma dalībnieku, bet par palikšanu ES - 16,1 miljons. Līdz ar to izstāšanās piekritēju balsu pārsvars ir nepilns 1,3 miljoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu