VUGD priekšnieka prioritāte būs mūsdienīga tehnika un algas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka Oskara Āboliņa prioritātes šajā pilnvaru termiņā būs mūsdienīgas tehnikas iegāde un darbinieku atalgojuma palielināšana, Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» pauda Āboliņš.

Viņš norādīja, ka svarīgi ir tas, lai ugunsdzēsēji varētu strādāt sakārtotā darba vidē. VUGD priekšnieks uzsvēra, ka ir jāseko līdzi tehnikas attīstībai, lai varētu pienācīgi reaģēt uz notikumiem. Pašlaik daļa dienesta auto nenodrošina pēc iespējas ātrāku ierašanos notikuma vietā.

Par nozīmīgiem Āboliņš uzskata arī civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas likuma virzīšanu un ugunsdrošības situācijas uzlabošanu.

Saistībā ar ugunsdzēsēju darba laika uzskaiti un virsstundām nepieciešamajām kompensācijām Āboliņš atklāja, ka trešdien Iekšlietu ministrijā paredzēta sanāksme, lai risinātu šo problēmu. Paredzēts, ka tiks spriests par to, vai virsstundas atlīdzināt ar naudas līdzekļiem. Āboliņš gan atzina, ka fiskālā telpa «ir tāda, kāda ir», tādēļ, ja šeit būs nepieciešami līdzekļi, tad citur būs jāekonomē.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets (MK) otrdien pagarināja pilnvaras VUGD priekšniekam Āboliņam. Viņa jaunais pilnvaru termiņš ir līdz 2021.gada 20.septembrim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu