RTU rektors: Robus eksakto priekšmetu apguvē veicina labu skolotāju trūkums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Robi Latvijas skolēnu zināšanās eksaktajos mācību priekšmetos veidojas ne vien intereses trūkuma dēļ, bet lielā mērā tāpēc, ka trūkst kvalitatīvu skolotāju, šādu viedokli Latvijas Radio pauda Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Leonīds Ribickis.

Rektors atzina, ka savulaik tikušas pieļautas kļūdas, ļaujot pašiem skolēniem agri atteikties no atsevišķiem eksaktajiem un dabas zinātņu mācību priekšmetiem, taču pašlaik tās jau ir novērstas, esot jūtama arī augoša skolēnu interese, taču bēdīgi ir ar skolotājiem.

Šādos apstākļos RTU ir vairākas programmas - elektronika un telekomunikācijas, enerģētika, ķīmija un vēl dažas, kurās vēl ir neaizpildītas budžeta vietas. Par šīm studiju programmām interese ir mazāka, jo studijas esot grūtas un bieži reflektantiem trūkst priekšzināšanu fizikā un matemātikā.

Vidēji RTU konkurss esot pieci uz vienu vietu. Populārākās programmas ir ekonomika, kur gan ir maz budžeta vietu, un informācijas tehnoloģijas. Kopumā ap 2500 pirmā kursa budžeta vietu RTU faktiski esot aizpildītas.

Ribickis vēlētos Latvijā obligātu augstāko izglītību, jo tikai caur izglītību valsts var kāpināt konkurētspēju pasaules mērogā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu